Perquè ningú no es quedi enrere: papers per a tothom

Casa Nostra, Casa Vostra  fa pública una gran campanya per reclamar al govern espanyol papers per a tothom

Els efectes del confinament per la pandèmia del coronavirus obren la possibilitat d’empatitzar amb situacions que fins ara es veien molt llunyanes: no poder treballar, el futur inestable, sortir al carrer amb por a ser identificat, no poder anar a l’escola o patir per si el sistema sanitari t’atendrà. Aquesta és la situació permanent de milers de persones migrants sense papers.

Aquí i arreu, no tenir papers implica no tenir drets: no tenir permís de residència ni de treball. I si no pots llogar un espai per viure ni pots treballar, l’única alternativa de vida legalment possible és la pobresa i la marginalitat crònica.

A Catalunya i a la resta de l’estat, moltes persones estan o han estat en aquesta situació irregular -sense papers-. Moltes d’elles, a més, realitzen feines essencials per la supervivència de tota la població: serveis sanitaris, professorat, treballadors de botigues d’alimentació, transportistes, pagesia, cuidadors de persones grans o dependents, etc.

Són veïns i veïnes que ja viuen als nostres pobles i ciutats i que pel fet de no tenir papers no podran afrontar la crisi social i econòmica que vindrà en igualtat de condicions. Per això, és imprescindible la regularització de totes aquelles persones que actualment es troben en situació irregular i garantir que poden desenvolupar el seu potencial. Drets i deures: iguals per a tothom.

Avui, Volem acollir, el lema que ens va unir el febrer del 2017 en la manifestació més gran del món a favor de l’acollida és més necessari que mai.

Perquè ningú no es quedi enrere, papers per a tothom!

#RegularizacionYa

Font: Casa Nostra, Casa Vostra