Obertes les inscripcions al Premi Lluís Martí, enfocat en el ‘Voluntariat socioambiental, per les persones i el planeta’

Enguany es reconeixerà l’entitat amb el millor projecte en marxa de voluntariat socioambiental que contribueixi a una transformació ecosocial de la comunitat i el territori

La Federació Catalana de Voluntariat Social obre les inscripcions al premi Lluís Martí, creat al 2015 en honor al fundador i primer president de la FCVS i una de les persones pioneres en l’impuls del voluntariat social a Catalunya. Aquest guardó és un reconeixement a la seva persona per la defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Enguany, per primera vegada, el Premi es convoca conjuntament amb la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN), i a més de reconèixer el valor social que porten a terme les entitats socials al territori català, també es premiaràn el valor de la conservació i defensa de la natura i el valor d’una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, element imprescindible pel benestar social de les poblacions. 

La crisi ecològica amenaça el medi ambient i no coneix fronteres socials; els seus impactes afecten a tothom, incrementant les desigualtats, la pobresa i les migracions forçades. Per aquests motiu, aquest premi vol reconèixer la tasca i el compromís de les entitats que contribueixen a pal·liar aquesta crisi global i que fomenten la participació ciutadana a través del voluntariat socioambiental.

D’aquesta manera, es recull el missatge de l’ONU que valora explícitament el voluntariat com un actor essencial en cada comunitat per a l’assoliment del desenvolupament sostenible i dels objectius de l’Agenda 2030. Per això, la convocatòria d’enguany vol reconèixer el compromís i els projectes de voluntariat d’entitats que contribueixen a una transformació ecosocial.

Premis i categories 

El Premi Lluís Martí consta d’una categoria catalana, a la qual poden optar totes les entitats federades a la FCVS i a la XCN, dotada de 4.000€ i patrocinat per Fundació Bancària La Caixa. 

Igualment, una categoria local dotada de 1.500 euros per a cada demarcació: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona a la qual hi opten les entitats de la província corresponent de les dues federacions.

El jurat, format per representants experts del tercer sector, universitat i empresa, acorda, en primer lloc, el projecte guanyador de la categoria catalana i tot seguit la resta de projectes, premiats en l’àmbit provincial. 

El lliurament de la categoria catalana de la 9a edició del Premi tindrà lloc el proper 25 de novembre a la ciutat de Girona en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

Més informació a les bases.

Inscripcions obertes des del 26 de setembre fins el 23 d’octubre, ambdós inclosos.