Oberta la convocatòria del Premi Solidaritat 2019

El Premi Solidaritat, convocat per l’IDHC, reconeix la trajectòria de persones, entitats i col·lectius destacats per la seva defensa dels drets humans a Catalunya. Qualsevol persona o col·lectiu pot enviar les seves propostes abans del 10 de desembre de 2019.

L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha obert la convocatòria del Premi Solidaritat 2019, un guardó que des de 1987 ret homenatge a la tasca solidària i compromesa que diàriament es porta a terme a casa nostra per fer dels drets humans una realitat.

Qualsevol persona o col·lectiu pot enviar les seves propostes abans del 10 de desembre de 2019. Per presentar una candidatura cal omplir aquest formulari i enviar-ho per correu electrònic a institut@idhc.org, seguint les bases de la convocatòria.

El guardó és escollit per un jurat, format per membres de la junta de l’IDHC i per persones destacades pel seu activisme en favor dels drets humans a Catalunya.

Presentació de candidatures

  • Qualsevol persona, grup de persones o col·lectiu pot presentar candidatures fins al 10 de desembre de 2019.
  • Les candidatures han de ser proposades per terceres persones o col·lectius. En cap cas s’acceptaran candidatures pròpies ni candidatures provinents de/o referides a qualsevol administració pública.
  • Les candidatures han de referir-se a persones o col·lectius que desenvolupin la seva tasca principal a Catalunya.
  • Per presentar candidatures ha d’emplenar-se el formulari de presentació de candidaturesdisponible a la pàgina web www.idhc.org, i enviar-se per correu electrònic a institut@idhc.org, indicant en l’assumpte Premi Solidaritat 2019.
  • Al formulari han de constar les activitats i mèrits de la candidatura proposada i pot complementar-se amb un màxim de tres documents que sustentin i acreditin els mèrits.
  • Al formulari ha d’indicar-se clarament el nom i dades de contacte de la persona o col·lectiu proposat així com el nom i contacta de la persona que presenta la candidatura.

Elecció del premi

  • La persona o col·lectiu guardonat és escollit per un jurat format per membres de la junta directiva de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i per persones rellevants en la defensa dels drets humans a Catalunya.
  • La concessió del Premi Solidaritat 2019 es farà pública al gener de 2020.

Acte de lliurament

  • El Premi Solidaritat s’atorga en un acte públic al Parlament de Catalunya on es fa lliurament d’una obra artística creada especialment per a aquest reconeixement.

Menció especial mitjans de comunicació

En el marc del Premi Solidaritat i amb l’objectiu de reconèixer a mitjans i professionals que, en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden de manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans, l’IDHC atorga també una menció especial mitjans de comunicació.

La junta directiva de l’IDHC decideix la menció a iniciativa pròpia i, per tant, no s’accepten candidatures.

Font: IDHC