Nova sessió del 2n Cicle de Comunicació Social: ‘Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere’

La darrera trobada de l’any ensenyarà com comunicar-se adequadament amb un llenguatge no discriminatori que fomenti la igualtat

Després de la bona acollida de les darreres sessions, arriba la quarta i última trobada del 2n Cicle de Comunicació Social sota el títol ‘Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere’. L’acte, en format virtual i organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), se celebrarà el 28 d’octubre de 10 h a 11.30 h, i abordarà l’ús del llenguatge no discriminatori, per aprendre a comunicar-nos de forma inclusiva i no sexista.

Quan comuniquem un missatge és important el que diem, però també com ho diem. Les entitats han de ser pioneres en l’impuls d’un llenguatge que promogui la diversitat i la igualtat, trencant estereotips que fomentin la no discriminació.

La sessió, que anirà a càrrec de la Fundació Comtal, ensenyarà com comunicar-nos adequadament, utilitzant un llenguatge inclusiu, respectuós i no discriminatori. Es presentarà la guia ‘#Somelquediem’ i es donaran consells i recursos per parlar correctament sobre persones amb diversitat funcional, trastorns mentals, de diferent ètnia o cultura, el col·lectiu LGTBI, sobre gènere, etc. A més, s’aproparan bones i males pràctiques que es poden trobar en anuncis, mitjans, empreses, i en altres àmbits del nostre dia a dia.

Es comptarà la participació de:

  • Pilar Plaza, tècnica de subvencions de la Fundació Comtal
  • Maria José Rubio, tècnica de comunicació de la Fundació Comtal

Inscripcions

La 4a trobada del II Cicle tindrà lloc el pròxim 28 d’octubre de 10 a 11.30 h.

La sessió és de caràcter gratuït i es facilitaran les indicacions per accedir a la sala privada un cop es realitzi la inscripció.

Les places són limitades i es podrà fer la inscripció fins al 26 d’octubre.

El Cicle de Comunicació Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 2n Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre webinars que versaran sobre diferents temàtiques del camp de la comunicació social, i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.

La primera edició del Cicle es va celebrar l’any 2020 i es va centrar en l’impuls de la relació de les entitats i els mitjans de comunicació arran de l’impacte del coronavirus. Davant la bona acollida que aquest va tenir,  la FCVS ha volgut seguir fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb una nova edició del Cicle.

Aquesta activitat compta amb el suport de: