Mitjons solidaris, una peça de roba per lluitar contra les desigualtats socials

La botiga en línia Palau Socks ha donat 2250€ per a l’ONG BarcelonActua en la seva primera campanya.

Palau Socks és un e-commerce sense afany de lucre que ven mitjons solidaris amb la finalitat d’ajudar a persones sense recursos a Barcelona. Sota el lema ‘Every sole matters’, l’associació ha realitzat la seva primera donació de 2250€ a l’ONG BarcelonActua, entitat que treballa per garantir la qualitat de vida de les persones refugiades i migrades que arriben a Catalunya. Els mitjons solidaris són dissenyats per la finesa Johanna Regärdh i fabricats a la ciutat portuguesa de Braga per A.J.Gonçalves, fets amb materials sostenibles i embalats amb bosses de cotó orgànic.

“El projecte Palau Socks ens ha permès, d’una banda, sensibilitzar sobre la realitat de les persones refugiades i d’altra, aconseguir recursos per fer sostenibles els programes que duem a terme cap aquest col·lectiu”, ha afirmat Laia Serrano, fundadora i directora de BarcelonActua. Tots els beneficis de la botiga en línia van destinats a entitats, especialment a aquelles que treballen amb persones refugiades, persones sense llar i en risc d’exclusió social.

L’equip de Palau Socks està format per una quinzena de persones voluntàries. La podòloga i voluntària Manal Oulad, ha certificat el disseny i comoditat així com la seva adequació al peu per poder realitzar també activitats esportives. De cada venda que aconsegueix el projecte dona el 15% a una entitat social. Palau Socks ha posat sobre la taula que està obert a noves col·laboracions amb totes aquelles entitats que ho desitgin.

La història de l’Amílkar: el naixement d’una idea

La idea de Palau Socks va néixer de la mà de Daniel Stone, Johanna Regärdh i Maria Cardona després de conèixer a Amílkar, una persona sense sostre d’origen mexicà a qui van ajudar a sortir del carrer gràcies a Arrels Fundació. “La història d’Amílkar ens va portar a replantejar-nos moltes coses sobre el nostre paper a la societat i ens va donar forces per començar una iniciativa sostenible que donés suport als més necessitats”, comenta el seu fundador.

En aquest sentit, Palau Socks ha realitzat diferents accions al llarg dels anys com per exemple l’entrenament d’un equip de futbol de persones refugiades, el repartiment de menjar pels carrers de Barcelona o l’acollida de persones refugiades durant mesos a casa. L’objectiu per a l’any vinent, segons afirmen des de l’organització, és seguir organitzant accions de tota mena que contribueixin a una millor inclusió social i poder donar treball digne a persones sense recursos.

Font: Xarxanet.org