L’ONCE Catalunya guardona la FCVS

Ha rebut el Premi Solidaris ONCE Catalunya 2021 en un acte que ha condecorat la solidaritat i la superació de la societat catalana

L’ONCE ha premiat aquest dijous 25 de novembre la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021. La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i  altres persones, institucions, mitjans de comunicació i administracions han estat guardonades per la labor solidària que realitzen i perquè procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. “El premi és per a les 80.000 persones voluntàries i per a les 340 entitats federades. Per a tot el voluntariat que permet una societat més cohesionada, solidària i justa”, ha manifestat el president de la FCVS, Jordi Balot, que ha recollit el premi juntament amb la directora, Eulàlia Mas, en una gala celebrada a l’auditora de la seu de l’ONCE a Barcelona.

L’acte ha estat presidit per Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat. També hi han participat Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, i Alberto Durán, vicepresident de l’ONCE.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Són persones, entitats i programes que fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, ha assegurat el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Premis Solidaris 2021 ONCE Catalunya

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021 són:

  • A la institució, organització, entitat o ONG: Federació Catalana de Voluntariat Social
  • Al mitjà o projecte de comunicació: Programa ‘Tothom’ de Tarragona Ràdio
  • A la persona física: Antonio Guillén.
  • A l’empresa: Mancomunitat TEGAR del Garraf.
  • A l’administració pública: Institut Català de la Salut

Sensibilitat social i dedicació

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits

Enguany tenen la vocació de profunditzar en la idea del retrobament, recollint l’essència i el origen de ser del Grup Social ONCE, en base al nou logotip de colors que serà el fil conductor de la gala.

Els premiats han rebut l’obra escultòrica SOLIDARIS.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto,  conseller general de l’ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.