L’Associa’t a la Festa, ara també de nit!

La festa associativa de La Mercè es consolida per quart any consecutiu amb activitats més vives, dinàmiques i participatives.

Les festes de la Mercè arriben un any més promocionant el teixit associatiu de Barcelona a través de l’Associa’t a la Festa. L’espai comunitari s’ha convertit definitivament en l’altaveu oficial de les entitats, un espai amb dinàmiques i activitats per a tota la ciutadania que enguany celebra la seva quarta edició. Els dies 20 i 21 de setembre la plaça de Catalunya bategarà amb propostes úniques i singulars, com tallers, actuacions o murals d’art urbà.

En aquest sentit, ‘Bateguem juntes’ és la consigna triada per aquesta nova edició de la festa associativa. Una de les novetats d’enguany és que s’amplia l’horari i la programació, que s’allargarà de 10 del matí a 22h de la nit, amb programació nocturna de documentals i audiovisuals de petit format realitzats per algunes de les entitats participants. Un total de sis entitats presentaran les seves produccions audiovisuals a una pantalla gegant que s’instal·larà al bell mig de la plaça.

Amb tot això, 275 entitats han organitzat més de 175 activitats lúdiques per a tots els públics. Gairebé 40 d’aquestes propostes, a més, s’han creat de manera conjunta entre diferents associacions, consolidant un model de treball en xarxa que fa de l’Associa’t un espai més col·laboratiu. Cançons de rap, cuina i menjar o itineraris temàtics al voltant de la plaça són algunes de les accions cooperatives que es duran a terme.

La plaça de Catalunya tindrà dos escenaris per a actuacions, tres carpes per a tallers infantils i una zona d’art urbà. A més, hi haurà més espais dedicats a les cafeteries amb fins a cinc zones per poder fer aturades i poder gaudir de l’economia social i solidària. Aquests espais seran gestionats per Alterevents, Mujeres Pa’lante, Sobres Mestres, Setem Catalunya i Impulsem.

Durant els dos dies es dedicarà un espai a la ràdio comunitària i associativa. La Ràdio Associa’t repetirà després de la seva estrena l’any 2018 amb la participació de nou ràdios comunitàries de Barcelona coordinades per Torre Jussana. La carpa central de la plaça acollirà, doncs, 20 hores de xou radiofònic per donar a conèixer les entitats i els projectes associatius de Barcelona.

Font: Xarxanet.org