L’Associació Cívica la Nau, a contrarellotge per garantir la seva continuïtat

L’entitat, amb la campanya #SalvemLaNau, cerca un nou espai per emmagatzemar les donacions que reben abans de l’octubre.

“La desaparició de La Nau suposaria que molts ajuts que reben mensualment els ciutadans en situació precària deixarien d’existir”. Amb aquestes paraules ha definit Emília Català, secretària de l’Associació Cívica La Nau, la situació d’emergència per la qual està passant l’entitat. En aquest sentit, La Nau ha d’abandonar abans del mes d’octubre els magatzems que tenen al carrer del Plom.

Per trobar un nou espai que permeti emmagatzemar les donacions de productes no alimentaris, l’associació ha llançat la campanya #SalvemLaNau. El Banc de Productes No Alimentaris, recurs que gestiona l’entitat, aconsegueix fer arribar setmanalment diversos materials com roba o productes d’higiene a famílies que no tenen els recursos necessaris per poder adquirir-los.

Català ha afirmat que la comunicació on s’esmentava que havien d’abandonar La Nau, afectada per un pla urbanístic, els va agafar per sorpresa. Amb una trajectòria de 7 anys gestionant excedents d’empreses, l’espai que ocupa el projecte d’economia circular, de 1.600 metres quadrats,  forma part del sector 3 de la Modificació del Pla General Metropolità de la Marina del Prat Vermell. Això vol dir que els propietaris de les naus, volen començar a enderrocar-les, en una zona on s’espera un nou desenvolupament urbanístic.

L’Associació Cívica La Nau va néixer per ajudar a persones en risc d’exclusió social a abastir-se de materials. Actualment, cobreixen fins a 100 entitats de la ciutat de Barcelona i arriben a 40.000 famílies. Per aquest motiu, l’entitat ha llançat una campanya per trobar un nou espai que permeti mantenir les activitats de l’entitat. “Creiem que el tema de rebre ofertes d’espais encara no ha estat possible, però estem segurs que ho aconseguirem”, ha lamentat la seva secretària.

Els alts preus dels lloguers de Barcelona i la manca d’ofertes d’espais assequibles han posat sobre la taula la possibilitat de marxar fora de la ciutat. Actualment, l’entitat està mirant una nau a Cornellà, tot i que com afirma Català, l’únic lloc on pensen que seria possible aconseguir-ne una seria al Consorci de la Zona Franca.

Amb la campanya s’està conscienciant i difonent la feina feta per part de La Nau. “Després de menjar també és molt important rentar la roba, dutxar-se, tenir la casa neta, etc.”, ha explicat Català, al·ludint la tasca que fa el Banc dels Aliments per fer arribar menjar a persones en situació de vulnerabilitat. Amb tot, des de la mateixa entitat afirmen que es troben en una cursa a contrarellotge per trobar un nou espai, i demanen la col·laboració de tota la ciutadania i de l’Administració Pública, amb la qual ja hi estan treballant.

Font: Xarxanet.org