L’AECC fa una crida al voluntariat en la lluita contra el càncer

Les Juntes Locals de Sant Adrià de Besós, Cornellà de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat comencen una campanya de captació de voluntariat per incrementar el servei als municipis.

L’AECC – Catalunya contra el Càncer de Barcelona fa una crida a la ciutadania per buscar nous voluntaris que desitgin col·laborar amb l’entitat, ja sigui a les Juntes Locals de L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, o bé a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de L’Hospitalet de Llobregat.

Què significa ser voluntari a la Junta Local?

Els nous voluntaris formaran part de la respectiva Junta Local, sent representants de l’AECC al municipi. Com a representants donaran a conèixer la missió i serveis de l’associació, participant a les campanyes de prevenció i conscienciació de la malaltia, amb conferències, xerrades, taules informatives; i organitzant activitats lúdiques i/o esportives per mobilitzar a la ciutadania, empreses i institucions en la lluita contra el càncer i recaptar fons per a la recerca oncològica.

Amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca de l’entitat, mantindran contacte amb farmàcies, hospitals, centres d’atenció primària i centres escolars. Totes les persones interessades rebran una formació específica. Es busca a persones responsables, altruistes i amb ganes d’ajudar per aquesta causa. No hi ha una disponibilitat horària mínima, però sí es demana un compromís en la col·laboració.

Què significa ser voluntari als hospitals?

Dins l’entorn hospitalari, els voluntaris acompanyen i donen suport emocional al pacient i a la família, ajuden i són el relleu del cuidador principal, desenvolupen les activitats d’animació i entreteniment, detecten les necessitats del pacient i la família i participen en la dinàmica de l’hospital.

Totes aquelles persones amb una disponibilitat de tres hores setmanals al matí, de dilluns a divendres, i voluntat de col·laborar a l’Institut Oncològic de L’Hospitalet de Llobregat es poden posar en contacte amb la Coordinadora de Voluntariat hospitalari a l’ICO, l’Ana María Carretero. Aquestes persones rebran una formació prèvia i coneixeran de fons el paper de l’AECC.

Per apuntar-se com a voluntari/a a l’ICO de L’Hospitalet de Llobregat:

Ana María Carretero – Coordinadora Voluntariat

Tel. 682 07 70 35 – anamaria.carretero@aecc.es

Horari d’atenció: 08:30 h a 18 h.

Per apuntar-se com a voluntari/a a la Junta Local de Cornellà de Llobregat o a la Junta Local de L’Hospitalet de Llobregat:

Blanca Xifré – coordinadora del Punt Comarcal del Garraf-Alt Penedès

Tel. 646 59 39 26 – blanca.xifre@aecc.es

Per apuntar-se com a voluntari/a a la Junta Local de Sant Adrià de Besòs:

Sra. Sílvia Pérez – coordinadora del Punt Comarcal del Maresme

Tel. 655 77 46 65 – silvia.perez@aecc.es