L’AECC de Barcelona fa una crida de voluntariat per acompanyar a pacients i familiars

L’entitat ha ampliat el seu servei de voluntariat hospitalari a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, així com a l’Hospital Clínic de Barcelona

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona fa una crida a la ciutadania per buscar nous voluntaris que desitgin col·laborar amb l’entitat com a voluntaris assistencials als serveis hospitalaris i als domicilis. Es tracta de formar part d’un projecte on els pacients oncològics i les seves famílies puguin disposar d’un acompanyament amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

El voluntariat ajuda a l’entitat a portar a terme la seva missió en la lluita contra el càncer i és un de les tres pilars bàsics de la feina de l’AECC, juntament amb l’educació en salut i millorar el futur a través del finançament de projectes de recerca oncològica de qualitat i propera al pacient. L’acompanyament, no només al malalt sinó també a la seva família, ajuda a disminuir l’impacte de la malaltia i a millorar la qualitat de vida.

Els voluntaris són essencials i tenen un paper molt important dins l’entorn hospitalari. Acompanyen i donen suport emocional, a més d’ajudar i ser el relleu del cuidador principal. També detecten les necessitats del pacient i de la família, acompanyen en les gestions hospitalàries, desenvolupen activitats d’animació i entreteniment, a més d’informar sobre els serveis gratuïts que ofereix l’associació.

Actualment, l’AECC-Catalunya contra el Càncer ofereix aquest servei de voluntariat hospitalari en gairebé vint centres sociosanitaris de tota la província de Barcelona i, d’aquests, destaca l’ampliació del servei a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Clínic i Provincial, de Barcelona. Aquesta campanya de voluntariat, amb la qual l’entitat vol acostar-se encara més als malalts i familiars, està dirigida a totes les persones interessades en canviar, encara que sigui unes hores, el dia a dia de qui ho necessita. El voluntariat és molt més que donar sense esperar res a canvi: és un indicador de qualitat humana, una oportunitat de participar a la societat i, en aquest cas, de participar activament en la lluita contra el càncer.

Tots els voluntaris reben una formació prèvia i tenen a l’abast totes les eines necessàries per poder fer acompanyaments de qualitat i ajustats a les necessitats de cada pacient i familiar. A més, estan acompanyats i sota la supervisió constant dels coordinadors de voluntariat hospitalari o de domicilis de l’entitat.

Tota persona solidària, compromesa, responsable i implicada amb la societat que tingui disponible tres hores a la setmana pot fer-se voluntari truca’n al número de telèfon 93 200 20 99 o a través del correu electrònic barcelona@aecc.es.