La Taula del Tercer Sector adreça 30 propostes electorals als partits polítics per construir una Europa més justa, participativa i integradora

Són propostes per protegir els drets socials fonamentals, lluitar contra la pobresa i les desigualtats i enfortir i reconèixer el rol de les entitats socials. 

Amb motiu de les eleccions europees del 26 de maig, la Taula del Tercer Sector ha elaborat el document ‘Construïm una Europa més justa, participativa i integradora’. Propostes Taula eleccions europees 2019, 30 propostes del Tercer Sector per avançar en la garantia dels drets socials. Les prioritats electorals de la Taula s’estructuren al voltant de 3 eixos prioritaris: la protecció dels drets socials fonamentals, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’enfortiment i reconeixement del Tercer Sector.
De les 30 propostes, la Taula n’ha prioritzat 6 per avançar cap a una Europa Social:
1. Convertir el Pilar Europeu de Dret Socials en directives que garanteixin el dret al treball i a la protecció social i laboral.
2. Prioritzar l’aprovació d’una directiva sobre rendes mínimes, salari mínim europeu i lluita contra la precarietat laboral.
3. Assegurar una protecció efectiva per a les persones demandants d’asil i aprovar una política migratòria comuna.
4. Aprovar una directiva sobre una prestació econòmica per a nen i nena a càrrec de caràcter universal i on l’infant sigui el titular de la prestació.
5. Reforçar la governança social en els processos de decisió europeus i aprofundir en el reconeixement de les organitzacions civils i del Tercer Sector en el foment de la democràcia ciutadana i participativa.
6. Facilitar l’accés de les entitats socials al finançament europeu, especialment per a l’impuls de projectes d’innovació social.
La Taula ha treballat aquestes propostes electorals en les reunions que ha mantingut, i que encara manté, amb els i les candidates al Parlament Europeu en les últimes setmanes. A més, els i les candidates de les formacions han participat conjuntament en el debat de la Taula ‘Europa: l’oportunitat per garantir els drets socials’ amb Jordi Solé (ERC), (JuntsXCat), Ernest Urtasun (En Comú Podem), Laura Ballarín (PSC) i Jordi Cañas (Ciudadanos).
Ja et pots descarregar el document: