La Plataforma d’Infància de Catalunya, preocupada pel futur de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil

En risc iniciatives i normatives per reforçar els drets i la protecció de la infància i l’adolescència, a causa de les eleccions anticipades del 12-M.

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula del Tercer Sector Social lamenta l’impacte que l’avançament electoral té en les polítiques d’infància. Iniciatives i normatives que són imprescindibles per reforçar els drets i la protecció de la infància i l’adolescència, sobretot la que es troba en una situació de més vulnerabilitat, poden quedar en res, alerten des de la plataforma. Precisament en aquest final de legislatura estava previst que s’aprovessin moltes d’aquestes iniciatives, després de mesos de treball conjunt entre el Govern i les entitats socials.

PINCat, que aplega les federacions i grans organitzacions que treballen i acompanyen infants i adolescents en situació o risc d’exclusió social, és una de les veus que s’han aixecat veient com l’avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya estronca la feina feta durant els últims tres anys. L’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil estava previst que es presentés a l’estiu.

“Ens preocupa què passarà amb tota la feina que s’ha fet en l’elaboració de l’Estratègia. Trencar amb el cercle de la pobresa hereditària ha de ser una prioritat indiscutible”, apunta la plataforma en un comunicat. I hi afegeix que un de cada tres infants catalans està en una situació de pobresa o exclusió.

PINCat reafirma en el comunicat el seu compromís per seguir treballant conjuntament i demana a l’actual Govern que mantingui i fomenti els espais de treball per avançar en la garantia dels drets fonamentals de la infància i adolescència i perquè totes les mesures treballades continuïn sent una prioritat en l’agenda política. Així mateix recorda que el Pacte per a la Infància de Catalunya, signat per tots els agents socials el 2013, és un eix vertebrador de les polítiques públiques en clau d’infància i situa la urgència de les mesures que cal desenvolupar. Per aquesta raó, demana a l’actual govern que avanci en tot allò que pugui per no desaprofitar la feina dels darrers anys i, al futur executiu, que, tan bon punt comenci la legislatura, reprengui amb rapidesa i agilitat aquestes mesures, que, subratllen, “s’han treballat des del consens no només amb les entitats socials sinó també amb altres agents, i que són urgents d’implementar”.

Foto: Sven Brandsma / Unsplash