La Paeria de Lleida i cinc entitats sensibilitzen l’alumnat sobre les discapacitats

Aquest curs 630 alumnes de tretze escoles han participat en la gimcana ‘Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats’. Des del 2006, ja ho han fet fins a 7.000.

La Paeria de Lleida i cinc entitats del municipi  han sensibilitzat l’alumnat de les escoles sobre les discapacitats i el valor de respectar la diferència. Enguany, 630 escoles de 13 escoles han participat en la gimcana ‘Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats’, que es va posar en marxa l’any 2006. Des d’aquesta data, fins a 7.000 alumnes d’11 i 12 anys hi han participat.

L’activitat s’impulsa des de la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials del consistori lleidatà amb la col·laboració d’entitats que treballen en l’àmbit de les discapacitats com Aspid, Down Lleida, Salut Mental Ponent, ONCE Lleida i Deixa’ns signar.

Aquesta campanya de sensibilització permet que alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles públiques de Lleida puguin viure de prop la realitat de les persones amb discapacitat. Les entitats col·laboradores amb la gimcana s’encarreguen d’una prova perquè l’alumnat pugui empatitzar amb aquest col·lectiu.

En primer lloc, Aspid dissenya un circuit amb cadira de rodes. Down Lleida, per la seva banda, fa uns tallers per mostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual poden aprendre i fer les mateixes activitats que tothom. A més, Salut Mental Ponent ajuda a adquirir coneixements sobre salut mental a través d’il·lusions òptiques i ONCE coordina una pràctica perquè guiïn un company o companya com si no tinguessin visió.

Per últim, Deixa’ns signar ensenya coneixements bàsics de la llengua de signes catalana. Amb totes aquestes activitats, l’alumnat pot conscienciar-se i posar-se a la pell d’una persona amb mobilitat reduïda o una persona cega. La gimcana es posa en marxa al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i finalitza el mes de juny.

Font: Xarxanet.org