La FCVS s’adhereix a la carta ‘Denúncia i peticions de millora del servei bancari’

El manifest denuncia que l’empitjorament del servei dels bancs afecta sobretot a la gent gran i les persones amb discapacitat, i reclama una millor atenció a la ciutadania

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) s’ha adherit a la carta Denúncia i peticions de millora del servei bancari’, un manifest impulsat pel Consell de les Persones Grans del Bages que denuncia el deteriorament dels serveis que ofereixen les entitats bancàries, una situació que va “de mal a pitjor” i que afecta especialment a la gent gran i a les persones amb discapacitat.

La carta posa de manifest que la fusió d’entitats bancàries ha comportat més comissions i menys atenció presencial. Moltes persones s’han vist obligades a efectuar llargs recorreguts urbans pel tancament de sucursals i a operar a través de caixers automàtics, mòbils i ordinador, quan moltes persones, sobretot les d’edat més avançada, no estan acostumades.

Millor atenció a la ciutadania

Per tal d’oferir una millor atenció a la ciutadania, la carta sol·licita:

· Atenció personalitzada a la finestreta durant l’horari que les oficines estiguin obertes al públic i facilitar una atenció més comprensible a la nova ciutadania.

· No cobrar comissions pels conceptes relacionats anteriorment quan no es tenen les habilitats per fer-los en els caixers automàtics i que apliqui una tarifació social en l’aplicació de comissions, en funció de les característiques dels clients.

· Que els productes financers que s’ofereixen als clients siguin transparents i entenedors.

· Donar servei al veïnat dels pobles que s’han quedat sense sucursal bancària.

· Que els poders públics legislin i regulin una normativa bancària més justa i solidària.

El manifest s’adreça a les direccions generals dels bancs, al Banc d’Espanya i a l’Associació Espanyola de Banca i a les administracions públiques, entre les quals la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Govern espanyol, els grups parlamentaris i el Congrés dels Diputats. L’escrit també es farà arribar al Síndic de Greuges i el Defensor del Pueblo.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya ‘Tracta’m bé’, que pretén contribuir en la sensibilització i foment del bon tracte.

La teva entitat també s’hi vol sumar?

Des de la FCVS ens sumem a la carta i ho posem en coneixement a les entitats federades, perquè procediu a fer el mateix, si ho considereu oportú.

Per adherir-vos cal que empleneu un formulari.