La FCVS promou la sostenibilitat del sector amb l’adhesió al programa Barcelona + Sostenible

Les entitats federades es poden sumar al Pla d’Acció que ha elaborat la FCVS per treballar conjuntament pràctiques sostenibles

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) continua fent passes endavant per millorar la sostenibilitat del sector. Per això, gràcies a la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, la FCVS s’ha adherit al programa Barcelona + Sostenible i ha elaborat un Pla d’Acció que les entitats de Barcelona s’hi poden adherir indicant les actuacions més sostenibles que promouen per assegurar un futur viable i durador per a la ciutat.

Amb aquesta iniciativa la FCVS vol destacar que les entitats són les protagonistes i principals agents del canvi de Barcelona, promovent accions sostenibles que les impliquin i acompanyant-les en l’execució juntament amb la Secretaria Tècnica del programa.

La FCVS seguirà treballant la sostenibilitat tant de l’àmbit social, econòmic i ambiental amb Barcelona + Sostenible per oferir a les entitats  una proposta formativa online durant el darrer trimestre de l’any i el seguiment per assessorament en aquest àmbit.

Accions del Pla

El Pla de Sostenibilitat de la FCVS consta de les següents accions:

· Reducció del consum energètic anual

· Reducció de bosses de plàstic, i ús de bosses de materials que es puguin reutilitzar

· Compra de productes o serveis que es contractin per a la realització d’esdeveniments, actes provinents de les entitats sòcies d’El Mercat Social de la FCVS i/o d’entitats de l’àmbit de l’Economia social-ESS

· Promoció de l’economia circular com a entitat sol·licitant i donant de material de segona mà, material informàtic, mobiliari, i altres que canalitza i gestiona el Banc de donacions Guanyem-hi tots! de la FCVS

· Formació/assessorament en Plans de sostenibilitat amb la FCVS i BCN +Sostenible

Beneficis fiscals

Les entitats federades de Barcelona ciutat que s’adhereixin al Pla d’Acció abans del 30 de juny i que implementin alguna de les accions que es proposen des de la FCVS o d’altres pròpies durant l’any, podran obtenir com a reconeixement els següents beneficis fiscals durant l’any 2021:

· Reducció del 10% del preu públic del servei municipal de recollida de residus comercials i industrials assimilables a municipals del 2021.

· Si cal, obtenció d’una Targeta d’usuari per utilitzar als Punts Verds de Zona amb una bonificació del 50% o del 100% per a les entitats sense ànim de lucre, sobre les tarifes per la prestació del servei de recollida als Punts Verds de Zona.

Les dades les rebrà directament la Secretaria Barcelona + Sostenible, i les entitats només han de guardar els correus electrònics de comprovació que rebreu un cop l’empleneu i envieu.

Com adherir-se al Pla

· Emplena el formulari per adherir-te al Pla d’Acció

· Pla d’Acció de la FCVS

Des de la FCVS us animem adherir-vos al Pla i si voleu més informació o teniu algun dubte podeu contactar amb barcelona@voluntaris.cat.