La FCVS nominada al Premi Muncunill

El projecte ‘Voluntariat de Nit’ ha sigut nominat en la categoria d’Innovació Social d’àmbit Estatal

El projecte ‘Voluntariat de Nit’ de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha sigut un dels nominats al Premi Muncunill. El programa d’acompanyaments per part de persones voluntàries, en horari nocturn, a pacients ingressats en unitats hospitalàries i en situació de vulnerabilitat, va ser un dels deu escollits per guanyar el guardó en la categoria d’Innovació Social d’àmbit Estatal.

‘Voluntariat de Nit’ és un projecte que respon a una necessitat no atesa fins ara: no hi ha cap programa de voluntariat que tingui cura de les persones ingressades en hospitals o en centres sociosanitaris durant l’horari de franja nocturna. La FCVS crea equips de voluntariat per tal d’acompanyar persones hospitalitzades  en centres  hospitalaris de la xarxa pública i/o concertada, en horari nocturn per reduir l’experiència de dolor i l’impacte de la soledat.

El projecte, que es dirigeix a persones i els seus familiars que estiguin ingressats o segueixin tractament a la unitat de referència, ha sigut nominat al Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit Estatal, que premiaa la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en l’àmbit social.

6a edició dels Premis Muncunill

El Teatre Principal ha acollit el passat 2 de juny la gala d’entrega dela6a edició dels PremisMuncunill a la Innovació 2022, que cada any atorga l’Ajuntament de Terrassa. Uns guardons que reconeixen projectes innovadors d’arreu que fan una aportació valuosa a la societat i que aposten per la innovació com a model integral.

La sisena edició dels premis ha guardonat el projecte Pictogrames de l’escola l’Heura del Vallès, Heura Foods, el Projecte Atapuerca i el Casal dels Infants, mentre que el Premi Muncunill honorífic ha estat per l’arquitecte valencià Vicente Guallart.

Imatge: UPC