La FCVS modifica els seus Estatuts per incloure una mirada més inclusiva i amb perspectiva de gènere

Les entitats ho han votat en l’Assemblea General Extraordinària on també s’ha escollit a Imma Cullell com a nova vocal del Consell Directiu

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) continua avançant per integrar una mirada inclusiva i amb perspectiva de gènere. Així s’ha fet palès aquest dimecres 19 d’octubre en la celebració de l’Assemblea General Extraordinària en què les entitats han aprovat per àmplia majoria la modificació dels Estatuts de la FCVS per tal que incorporin una visió de paritat de gènere i inclusivitat.

Els estatuts modificats inclouen un llenguatge més inclusiu i afegeixen que “la FCVS vetlla perquè les seves decisions, posicionaments, propostes i activitats integrin sempre la perspectiva de gènere i incorporin la mirada inclusiva i comunitària. La FCVS també incorpora de manera transversal el seguiment dels grans reptes globals del segle XXI plantejats a l’entorn de desafiaments ambientals i de diversitat cultural i llur impacte en la societat. I treballa, per tal d’apropar-hi l’actuació del voluntariat social”

A l’Assemblea General Extraordinària també s’ha votat per unanimitat a Imma Cullell, en representació de Càritas Catalunya, com a nova vocal del Consell Directiu. Cullell és graduada en Educació Social per la Universitat de Girona i actualment és la responsable de voluntariat de Càritas Diocesana de Girona. En aquesta entitat hi ha treballat des del 1993 desenvolupant funcions diverses: va començar portant a terme tasques de suport a la secretaria, posteriorment va passar a l’àmbit de la gent gran -destacant el treball de camp de la població rural realitzat el 1994-; més endavant i fins al 2006 va desenvolupar tasques tècniques en el Servei d’Orientació Laboral a Girona Est, i va continuar essent un referent en inserció sociolaboral fins al 2021.