La FCVS llança la campanya #ElVoluntariatSaltaLesTanques en el Dia Mundial de les Persones Refugiades

L’objectiu de la iniciativa és subratllar el voluntariat com una eina poderosa d’inclusió i de transformació social que trenca amb els prejudicis davant el refugi i l’acollida.

En el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha posat de manifest  el voluntariat com una eina poderosa d’inclusió i de transformació social mitjançant una campanya a través de la xarxa social Twitter. L’objectiu de la iniciativa, en aquest sentit, és donar visibilitat a l’acció voluntària com una corretja d’intercanvi i de transmissió cultural amb les persones migrades i refugiades.

En aquesta línia, la campanya #ElVoluntariatSaltaLesTanques fa èmfasi en com el voluntariat salta i esquiva els prejudicis i es converteix en un instrument clau de participació i arrelament en el barri, el poble o la ciutat. Així doncs, el voluntariat és una eina d’inclusió que salta la tanca de la diferència, de la religió, de la cultura, etc., amb un lema dins de la campanya que fa referència de manera simbòlica a les fronteres del Sud que ha de franquejar aquest col·lectiu per poder millorar la seva qualitat de vida.

A més, tot aconseguint eixamplar la xarxa dels afectes, de la confiança i de les relacions humanes entre persones de diferents orígens. El voluntariat, doncs, és una energia imparable, reivindicativa i transformadora que també es posarà en relleu durant el dia 20 de juny del 2020.

Enguany, la pandèmia causada per la Covid-19 ha impedit poder oferir una activitat física a peu de carrer. No obstant això, tot i que hem de respectar la distància física la FCVS es resisteix a la distància social amb aquesta acció per estar més a prop que mai de les persones voluntàries i migrades. Per això, hem adaptat aquesta activitat a l’àmbit digital perquè tothom qui ho vulgui pugui participar i fer d’aquesta diada un clam reivindicatiu per aconseguir una societat més acollidora.

Com participar a la campanya?

  • Fes-te una fotografia amb el hashtag #ElVoluntariatSaltaLesTanques escrit en un paper
  • _x000D_

  • Penja-la a Twitter amb el hashtag de la campanya juntament amb aquest altre #DMPR202. En el text pots dir per què el voluntariat és una eina poderosa per a tu.
  • _x000D_

  • Etiqueta’ns a la foto: @voluntaris_cat
  • _x000D_

  • Comparteix la teva publicació amb les teves amistats i familiars i encoratja’ls a sumars-hi!
  • _x000D_