La FCVS i la Federació ECOM signen un conveni de col·laboració per fomentar el voluntariat inclusiu i accessible

La FCVS aporta la seva expertesa en matèria de voluntariat i en l’impuls d’activitats que en promouen l’accessibilitat global

El president de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Ramon Nicolau, i el president de la Federació ECOM, Albert Carbonell, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar el voluntariat inclusiu i accessible.

A través d’aquest conveni la FCVS posa a disposició de la Federació ECOM la seva expertesa en matèria de voluntariat. Així, la FCVS treballa des de fa més de 33 anys per la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya, incloent activitats pel foment de l’accessibilitat global del voluntariat.

La Federació ECOM aporta al conveni la seva expertesa en l’àmbit de la discapacitat. L’entitat té com a finalitat defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica i treballar per la millora de la seva qualitat de vida. Per això, desenvolupa activitats per promoure, impulsar i potenciar el voluntariat inclusiu, així com sensibilitzar a la societat sobre la importància de formar part activa de l’acció voluntària.

La col·laboració establirà un pla de treball anual entre les dues entitats per tal de promoure conjuntament accions de foment del voluntariat inclusiu i accessible. A més, el conveni també determina la constitució d’una comissió formada per membres de les dues entitats per fer el seguiment i l’avaluació del conveni i resoldre situacions no previstes. Aquesta comissió es reunirà a petició de qualsevol dels seus membres cada dos mesos.