La FCVS guanya el Premi Solidari ONCE Catalunya

L’acte de lliurament serà el 25 de novembre a l’Auditori ONCE Catalunya

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha guanyat el Premi Solidari ONCE Catalunya 2021. El guardó té la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021 són:

  • A la Institució, Organització, Entitat o ONG: Federació Catalana de Voluntariat Social
  • Al mitjà o projecte de comunicació: ‘Tothom’ de Tarragona Ràdio
  • A la Persona Física: Antonio Guillén
  • A l’Empresa: Mancomunitat TEGAR del Garraf
  • A l’Administració Pública: Institut Català de la Salut

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre cada dia a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Enguany tenen la vocació de profunditzar en la idea del retrobament, recollint l’essència i el origen de ser del Grup Social ONCE, en base al nou logotip que serà el fil conductor de la gala.

Els premiats rebran l’obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte públic que tindrà lloc dijous 25 de novembre a les 18.00 h a l’Auditori ONCE Catalunya (Gran Via, 400, de Barcelona).

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya se celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto,  conseller general de l’ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.