La FCVS engega la campanya ‘T’acompanyo a la visita’ per promoure el programa Grans Actius

La iniciativa s’emmarca en la celebració del 10è aniversari de Grans Actius per tal de seguir donant a conèixer el servei d’acompanyament a visites mèdiques i incentivar el voluntariat sènior

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha posat en marxa la campanya ‘T’acompanyo a la visita’ amb l’objectiu de promoure Grans Actius, un programa comunitari que connecta persones que necessiten acompanyament per assistir a les seves visites mèdiques amb un equip de persones voluntàries.

Aquest any ‘Grans Actius’ celebra el seu 10è aniversari i ho fa amb el llançament de la campanya ‘T’acompanyo a la visita’ per tal de donar a conèixer el servei i continuar creixent.

‘T’acompanyo a la visita’ s’adreça, per una banda, a les persones amb malalties cròniques, discapacitat, en situació de dependència, soledat no desitjada o de vulnerabilitat per tal que facin ús del servei d’acompanyament. Per l’altra, a les persones grans per tal d’incentivar-les a fer voluntariat vinculat al propi barri.

La campanya es difondrà a través d’un vídeo que explica en què consisteix Grans Actius, com es pot donar d’alta una persona que necessiti el servei d’acompanyament i què s’ha de fer per ser voluntari o voluntària del programa. A més del vídeo, la campanya es reforçarà a través de les xarxes socials de la FCVS (Twitter, Instagram i Facebook).

Grans Actius

Grans Actius és un programa comunitari de la FCVS que va néixer l’any 2012 per afavorir el foment del voluntariat de proximitat en els Centres d’Atenció Primària, constituït principalment per voluntariat sènior com a forma d’envelliment actiu i vinculat al propi barri, que situa la cura com a part central de la vida socioeconòmica del país. Ofereix un servei d’acompanyament a visites mèdiques programades i accés als serveis de salut de la xarxa pública catalana, mitjançant un equip de persones voluntàries.

El programa va adreçat a persones amb malalties cròniques, discapacitat, en situació de dependència, soledat no desitjada o de vulnerabilitat, sent majoritàriament gent gran. Grans Actius s’adreça a aquestes persones quan tenen dificultats per accedir als serveis de salut, per manca de suport familiar o xarxa social, i pretén garantir així el dret a una cura digna i de qualitat. Alhora el programa també dona un respir a la càrrega física i psicològica de familiars i de persones cuidadores.