La FCVS elabora un nou Pla d’Acció per consolidar bones pràctiques en sostenibilitat ambiental

Les entitats federades de Barcelona poden adherir-s’hi fins al 30 de juny

La Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) segueix fent una aposta ferma per millorar la sostenibilitat del sector. Com a membres del programa Barcelona + Sostenible, mitjançant la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, la FCVS ha elaborat un nou Pla d’Acció amb l’objectiu de consolidar bones pràctiques en matèria de sostenibilitat ambiental.

Les entitats federades de Barcelona ja poden adherir-se al Pla d’Acció, amb actuacions que les impliquen i accions per acompanyar-les en l’execució juntament amb la Secretaria Tècnica del programa. Amb aquesta iniciativa, la FCVS vol continuar ressaltant que les entitats són les protagonistes i principals agents del canvi de la ciutat, promovent actuacions més sostenibles que assegurin un futur viable i durador.

Pla d’Acció de la FCVS

El Pla de Sostenibilitat de la FCVS contempla accions per implementar hàbits de reducció de residus -ordre i neteja-, de consum energètic i de consum responsable:

· Reducció del consum energètic anual

· Reducció de bosses de plàstic, i ús de bosses de materials que es puguin reutilitzar

· Compra de productes o serveis que es contractin per a la realització d’esdeveniments, actes provinents de les entitats sòcies d’El Mercat Social o d’entitats de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària

· Promoció de l’economia circular com a entitat sol·licitant i donant de material de segona mà, material informàtic, mobiliari, i altres que canalitza i gestiona el banc de donacions Guanyem-hi tots!

Beneficis fiscals

Les entitats que s’adhereixin abans del 30 de juny i implementin alguna de les accions que es proposen des de la FCVS o altres de pròpies, podran obtenir com a reconeixement els següents beneficis fiscals durant l’any 2021:

· Reducció del 10% del preu públic del servei municipal de recollida de residus comercials i industrials assimilables a municipals del 2021.

· Obtenció, si cal, d’una Targeta d’usuari per utilitzar en els Punts Verds de Zona amb una bonificació del 50% sobre les tarifes per la prestació del servei de recollida en els Punts Verds de Zona.

Com adherir-se

Les entitats de Barcelona que es vulguin adherir al Pla d’Acció que ha elaborat la FCVS, cal que emplenin el formulari indicant les actuacions que duran a terme. És important que s’emplenin totes les dades sol·licitades i, en el cas que es marquin accions proposades per la mateixa entitat, s’indiqui en quin àmbit s’engloba i s’expliqui l’acció.

Des de la FCVS us animem adherir-vos al Pla i si voleu més informació o teniu algun dubte podeu contactar amb barcelona@voluntaris.cat.

· Pla d’Acció de la FCVS

· Emplena el formulari per adherir-te al Pla d’Acció