La FCVS celebra l’Assemblea General Ordinària 2020 en format virtual

Hi han assistit una seixantena d’entitats federades que han pogut visualitzar tot el treball realitzat durant l’any 2019 així com el pla d’actuacions pel 2020.

Aquest any l’Assemblea General Ordinària (AGO) de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) s’ha celebrat en una única sessió que s’ha dut a terme el 16 d’octubre de 2020 en format virtual. El confinament va obligar a la FCVS a ajornar la convocatòria de l’AGO, prevista pel mes de juny. En aquest mes d’octubre, ens hem adaptat a les circumstàncies i hem celebrat l’acte intern més important de l’any en format virtual per garantir les mesures de prevenció i seguretat.

A l’AGO 2020 s’han portat a terme diverses votacions que han estat ratificades amb un ampli nombre de vots a favor. En total, una seixantena d’entitats federades de tot el territori amb dret a vot han assistit virtualment a la sessió, que ha estat introduïda pel president de la FCVS, Jordi Balot. “Aquest any celebrem els 30 anys de la FCVS i les entitats han demostrat que segueixen al peu del canó”, ha afirmat. “Hem demostrat que el voluntariat és imprescindible per a la nostra societat i més en aquests moments tan difícils”, ha afegit.

L’acte ha estat conduït pel secretari general, Ramón Nicolau, que ha donat pas a les diferents intervencions. Durant l’inici de la sessió s’ha votat a favor de l’ordre del dia i s’ha fet la lectura dels acords de l’acta de l’AGO 2019. Un cop ratificats per unanimitat aquests dos punts, ha sigut moment per comunicar les altes, les baixes i les beques d’aquest 2020: 13 entitats (altes), 16 entitats (baixes) i 42 beques completes per 10 de parcials.

Tot seguit el coordinador de la FCVS-Barcelona, Albert Francolí, ha presentat la memòria d’activitats 2019, acompanyat del coordinador de la FCVS-Tarragona, Josep Cabrera. L’explicació de l’àmplia xarxa que conforma Voluntaris.cat arreu del territori, la descripció dels seus recursos i projectes al servei de les entitats i l’abast de la seva comunicació i de les seves cites anuals han sigut els punts principals. Ratificada la memòria unànimament, ha sigut el torn del tancament econòmic del 2019, que ha sigut aprovat per àmplia majoria de vots.

El pla d’actuació i el pressupost 2020, aprovats!

Rosa Palau, coordinadora de la FCVS-Lleida ha compartit el pla d’actuació de la FCVS durant aquest 2020. Tot i haver-se celebrat a l’octubre per qüestions extraordinàries, l’AGO ha sigut el punt per donar a conèixer les activitats i accions de la FCVS durant aquest any de pandèmia i com han adaptat les seves activitats per poder arribar i satisfer les necessitats del voluntariat i de les entitats. El pressupost del 2020 ha sigut presentat per en Jaume Montserrat, tresorer de la FCVS. Ambdós punts també han sigut aprovats amb la majoria de vots a favor.

A més, s’ha aprovat la renovació de la pòlissa de crèdit pel 2020, aprovada per majoria absoluta i la proposta de quota anual 2021, també aprovada per unanimitat.