La FCVS celebra la Jornada ‘La dona que educa’ a Lleida on presentarà el Manifest de les entitats socials davant de les eleccions municipals

A l’acte es retrà homenatge a dues dones voluntàries distingides per la seva dedicació al voluntariat social en l’àmbit educatiu: Assumpta Costafreda i Pilar Sanjuan.

Un any més, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) celebra el Dia de la Dona Voluntària a les Terres de Lleida i ho fa el pròxim 15 de març amb l’organització de la Jornada ‘La dona que educa’. A l’acte es retrà homenatge a dues dones voluntàries de l’àmbit educatiu, Assumpta Costafreda i Pilar Sanjuan, i es presentarà el Manifest de les entitats socials davant de les eleccions municipals.

La Jornada estarà formada per dues parts. A la primera, hi haurà la lectura del Manifest que han elaborat diferents entitats socials del territori juntament amb la FCVS i que s’adreça als partits polítics que concorren a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, per tal de promoure la promoció i la protecció dels drets socials en l’àmbit local.

A la segona part de l’acte, es farà l’homenatge a Assumpta Costafreda i Pilar Sanjuan, dues dones que s’han distingit pels seus mèrits i dedicació al voluntariat social en l’àmbit de l’educació. Amb aquest reconeixement, la FCVS també ret homenatge a les persones docents que excel·leixen en la tasca del voluntariat i fan evident que l’educació pot construir una societat millor, més avançada, integradora i convivencial.

En aquesta segona part de la Jornada també tindrà lloc la ponència ‘Voluntariat i Agenda 2030‘, que anirà a càrrec de la professora titular de Dret Internacional Públic i Coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la Universitat de Lleida.


Dones voluntàries homenatjades

La Jornada ret homenatge a dues dones voluntàries que s’han distingit per fer avançar la societat i la protecció de drets socials des de l’educació:

Assumpta Costafreda: llicenciada en Història i ha sigut professora durant quaranta-un anys a l’ensenyament secundari. És voluntària des de fa vint-i-cinc anys a l’Associació de Caritat de Sant Vicenç de Paül, de la qual n’és la presidenta. L’any 2010 va sortir escollida Coordinadora de la FCVS a Lleida, responsabilitat que va exercir durant vuit anys. L’any 2018 va rebre la Medalla de la Solidaritat de la Paeria de Lleida.

Pilar Sanjuan: mestra d’educació infantil i professora de Formació Professional. Va ser la cofundadora de Down Lleida, una entitat que camina cap a la celebració dels seus primers 30 anys, així com de Down Catalunya. Sanjuan ha sigut presidenta de les dues entitats des de la seva constitució fins a l’any 2019. A més, és vocal de la junta directiva de Down España i va rebre la Medalla de la Solidaritat de la Paeria.


Inscripcions

La jornada és gratuïta, però per motius d’aforament és necessària inscripció prèvia en el formulari en línia.


Programa

LECTURA DEL MANIFEST DE LES ENTITATS SOCIALS DAVANT DE LES ELECCIONS MUNICIPALS

18.30 h –  Benvinguda

Ramon Farré, coordinador de la FCVS – Lleida

18.35 h – Lectura del Manifest de les entitats socials davant de les eleccions municipals

Persones de l’Associació de Caritat Internacional Sant Vicenç de Paül, de Down Lleida, de la Fundació Ilersis i de Salut Mental Ponent

DONA VOLUNTÀRIA EN L’ÀMBIT EDUCATIU

18.50 h – Obertura

19.00 h – Ponència: ‘Voluntariat i Agenda 2030

Núria Camps, professora titular de Dret Internacional Públic i Coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la Universitat de Lleida

19.20 h – Homenatge a Assumpta Costafreda i Pilar Sanjuan

Imma Camino, responsable tècnica de la FCVS a Lleida

19.50h – Cloenda

Montserrat Bergés, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida

Ramon Farré, coordinador de la FCVS – Lleida

Lloc: Sala Jaume Magre de Lleida (Bisbe Torres, 2. Lleida)