Josep Maria Ferran, nou coordinador de la FCVS – Tarragona

Ha estat escollit en l’Assemblea Local Extraordinària per exercir el càrrec durant el període 2023 – 2027.

Josep Maria Ferran ha estat escollit coordinador territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) de Tarragona a l’assemblea local extraordinària d’entitats celebrada aquest divendres  2 de juny. Acaba així el mandat de Jordi Rodríguez, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat durant els darrers quatre anys. 

A l’acte s’ha votat a Josep Maria Ferran, en representació de l’Associació Ceradai, per exercir el seu càrrec durant el període 2023-2027. El nou coordinador ha manifestat que aquesta responsabilitat és “tot un repte i una nova aventura associativa, ara feta des del voluntariat social”.

“Enguany ja porto quasi 50 anys en els compromisos de les assemblees i juntes directives en projectes i en associacions locals, territorials i nacionals. I agraeixo de tot  cor les persones que m’han donat aquesta oportunitat. Faré el que pugui per a no defraudar a les 44 associacions federades i les que puguin venir, a la coordinadora territorial i al consell directiu de la FCVS”, ha compartit Ferran.

El nou coordinador ha indicat que considera aquests quatre anys que té per davant com un “període de nous compromisos i aprenentatges”. En aquest sentit, ha explicat que pretén “practicar -com faig en tot el món associatiu, educatiu, cultural, veïnal, etc.- l’escolta activa, motivar i ajudar en el que es pugui a les persones, sumar missatges inclusius, iniciatives solidàries i projectes per fer arribar a la ciutadania la consciència i la sensibilització pel voluntariat social”.

“Estic aquí gràcies a una oportunitat per ajudar als altres, pels valors humanistes dels drets humans i de la justícia social i pels valors cristians. Tot respectant la llibertat de consciència, de religió, d’expressió i d’estil de vida solidari. Juntament amb totes les persones podem fer projectes comuns que suposin una millora en la nostra societat i la seva sostenibilitat en el futur”.

Josep Maria Ferran i Torrent

Josep Maria Ferran és diplomat en professorat d’EGB, llicenciat de pedagogia terapèutica, diplomat en magisteri en audició i llenguatge i llicenciat en ciències religioses. També ha cursat dos màsters: Història de les religions i Psicologia Anàlisi Transaccional.

És professor d’institut ad honorem, emèrit col·laborador amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Departament d’Educació.

Ferran ha realitzat accions de voluntariat social i comunitari d’atenció a les persones, a les famílies i a les associacions. Ha fomentat l’Aprenentatge Servei amb la URV i ha col·laborat amb tres Treballs de Final de Grau i amb pràctiques de pedagogia en el programa Cooppel.

Des del 2001 forma part de l’equip de coordinació de la FCVS de Tarragona.

Coordinació territorial

La coordinació territorial és una funció voluntària de govern que fa tasques de representació de les entitats federades a l’interior del Consell Directiu de la FCVS i també davant agents i institucions locals: administracions públiques, món empresarial, altres federacions i ciutadania en general. La persona coordinadora, un cop escollida per l’assemblea local, s’integra al Consell Directiu i representa els interessos del territori dins del conjunt de la Federació, que és d’àmbit català.