Jornada sobre la vulneració del dret a l’alimentació

La plataforma Pobresa Zero i el Síndic de Greuges organitzen el 16 d’octubre diverses ponències amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de la pobresa i el Dia mundial de l’alimentació

La plataforma Pobresa Zero i el Síndic de Greuges organitzen a la seu del Síndic, el 16 d’octubre, la jornada “L’alimentació, un dret vulnerat? Polítiques alimentàries contra la pobresa i les desigualtats”. L’acte coincideix amb el Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa i el Dia mundial de l’alimentació.

El programa de la jornada compta amb ponències expertes en la matèria. La benvinguda, a les 09.30 hores, anirà a càrrec de Teresa Crespo, de Pobresa Zero, i de Jaume Saura, del Síndic. La previsió és que l’acte acabi a les 13.30 hores.

A les 09.45 hores, Mikel Mancisidor, membre del Comitè de drets econòmics, socials i culturals de les Nacions Unides, parlarà sobre el dret a l’alimentació des del punt de vista internacional. L’altra ponència inaugural serà la de Maria Mesús Larios, adjunta per a drets de la Infància i l’Adolescència del Síndic de Greuges. Larios aprofundirà sobre la pobresa i la malnutrició infantil.

S’aprofitarà la jornada per presentar i llegir el Manifest 2018 de Pobresa Zero, amb la col·laboració de l’artista plàstica Delphine Boghos i de l’associació del periodisme crític i responsable Sicom.

A les 12.00 hores, hi haurà una taula rodona sobre el dret a l’alimentació i polítiques per fer-lo efectiu. La periodista Mònica Bernabé moderarà el debat.

Les persones ponents seran Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari; Gustavo Duch, editor de la revista Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, i Marta Llobet, investigadora i professora de la Universitat de Barcelona.

Les inscripcions són gratuïtes i l’aforament és limitat. Per a apuntar-s’hi, cal enviar un correu electrònic a cpleguezuelos@sindic.cat o trucar al 933 040 108.

Font: Xarxanet.org