Jornada ‘Dones, Voluntariat i Comunicació’

Voluntaris.cat organitza un acte a Lleida per reconèixer la presència de les dones voluntàries als mitjans de comunicació.

‘Dones, Voluntariat i Comunicació’. Aquest és el títol i les tres paraules clau de la nova jornada que organitza Voluntaris.cat a Lleida, un acte que té l’objectiu de donar visibilitat al paper de la dona voluntària en els mitjans de comunicació i aprofundir sobre la presència del voluntariat en les informacions que es publiquen i difonen a la ciutadania.

La presència de les dones als mitjans de comunicació no només com a professionals sinó també com a protagonistes de les notícies continua sent reduïda. Aquest fet dificulta la introducció de la perspectiva de gènere a la informació. En la Jornada ‘Dones, Voluntariat i Comunicació’, s’anirà més enllà per aprofundir en el paper de les dones voluntàries a la premsa, la ràdio i la TV, amb la presència de Mari Bometón, voluntària de l’AECC- Catalunya contra el Càncer a Lleida i part de la Junta Directiva i de Carme Sabador, voluntària en un programa social del Bisbat de Lleida a Ràdio COPE i voluntària amb l’Associació Sant Vicenç de Paül.

Posteriorment s’iniciarà una taula de debat amb el títol ‘Els mitjans de comunicació i el voluntariat’, on hi participaran diferents personalitats destacades com Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector; Carme Polo, periodista i gestora cultural i Mariví Chacón, col·laboradora i presentadora de Lleida TV.

La coordinadora a Lleida de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Rosa Palau, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents, acompanyada del president de la Fundació Orfeó Lleidatà, Antoni Soliva. Precisament, la cloenda de la jornada anirà a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica de l’Orfeó, agrupació musical que posarà la nota final a l’acte.

La Jornada ‘Dones, Voluntariat i Comunicació’, se celebrarà el dia 9 de març a les 17h de la tarda. La Sala d’actes de l’Orfeó Lleidatà acollirà l’acte, concretament al c/Sant Martí, 60-64. Cal confirmar assistència amb inscripció prèvia, que es pot realitzar en el següent enllaç fins el 6 de març a les 13h.

Inscriu-te a la jornada!