Ja es poden presentar les candidatures per acreditar persones voluntàries

A través del programa Vol+ de la FCVS la persona voluntària té l’oportunitat de certificar les competències assolides fent voluntariat

El programa Vol+ de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) permet reconèixer l’aprenentatge que les persones voluntàries adquireixen durant el seu voluntariat. Les entitats ja poden presentar les candidatures per fer l’acreditació de les persones del seu equip de voluntariat.

Com fer l’acreditació

Per fer l’acreditació cal seguir les passes següents:

1) Inscriviu-vos a la Plataforma del Voluntariado (PVE) com a entitat, podeu fer-ho de manera molt senzilla a través de la web de la PVE.

És necessari seleccionar que formeu part d’una entitat sòcia de la PVE, en aquest cas podeu marcar la Federació Catalana de Voluntariat Social.

2) Firmeu l’acord d’adhesió al programa amb la FCVS

3) Us enviarem l’enllaç personalitzat amb el formulari per presentar les persones voluntàries que creieu que poden beneficiar-se del programa Vol+. És important que sempre utilitzareu el mateix formulari.

Per més informació contacteu amb formacio@voluntaris.cat

Què és Vol+

Amb VOL+ les persones voluntàries poden enriquir el currículum laboral i, en sol·licitar feina, poden mostrar els coneixements i l’experiència que heu adquirit en exercir la tasca voluntària.

El recurs del certificat també és important per a l’entitat. Per una banda, a la persona voluntària li suposa un reconeixement extern de l’exercici del teu voluntariat. Per l’altra, a l’entitat li permet fer un procés de valoració intern de les competències de la persona voluntària, tot reforçant el vincle que manté amb la teva mateixa entitat.