IV Trobada del Cicle de Comunicació Social

Voluntaris.cat celebrarà la quarta sessió virtual del Cicle amb la ponència de Míriam Vila, cap de Societat a TV3.

El Cicle de Comunicació Social, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, arriba al seu final amb la IV Trobada. La quarta sessió anirà a càrrec de la cap de Societat de TV3, Míriam Vila. Aquesta trobada, amb l’objectiu d’enfortir la relació entre periodistes de diferents mitjans i entitats socials, tindrà lloc el pròxim 29 d’octubre de 10 a 11.15h del matí. Com a la resta de sessions, és un webinar gratuït amb inscripció prèvia, necessària per a poder participar en la trobada virtual.

Míriam Vila és cap de la secció de societat a la redacció d’informatius de TV3, la mateixa secció on abans  havia desenvolupat la seva tasca periodística primer com a reportera ENG i sots-cap de la secció entre el 2006 i 2016. Abans va treballar a la delegació de TV3 a Girona com a reportera ENG  i també al programa En Directe de Tv3. Anteriorment havia treballat a TVE i el diari el Punt.

A la secció de Societat de TV3 dirigeix una cinquantena de periodistes organitzades en diferents especialitats: judicial i policial, ensenyament, salut, tercer sector, emergència climàtica, etc. A més, està al càrrec de les delegacions i subdelegacions territorials i s’encarrega de coordinador els continguts als diferents Telenotícies. Per últim, també enllaça els temes tractats amb la web i altres informatius de la casa com el canal 324, el Més 324 o Els Matins.

La periodista introduirà la sessió explicant quina és la situació que viu TV3 en l’actualitat en l’àmbit informatiu pel que fa als temes socials. Després de compartir com afronten la cobertura de la crisi generada per la Covid-19 en l’àmbit social i de les entitats, serà moment per reflexionar sobre els ponts que la pandèmia ha fet néixer entre el Tercer Sector i els mitjans de comunicació.

La trobada, doncs, pot ser útil per a les entitats a l’hora de pensar quin és el rol que cerquen els mitjans i com poden fer-ho per millorar el seu paper com a font informativa del sector. Les entitats podran resoldre amb la periodista dubtes al voltant de quina és l’agenda mediàtica actual i com poden trobar l’encaix en un panorama mediàtic marcat per les informacions sobre la Covid-19.

Sobre el Cicle de Comunicació Social

Tercer Sector, mitjans de comunicació i Covid-19. Aquestes són les tres paraules clau que defineixen el primer Cicle de Comunicació Social engegat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), un conjunt de trobades entre periodistes i entitats amb l’objectiu de fer més visible el sector associatiu en l’espai comunicatiu català. El ‘Cicle de Comunicació Social’, en aquest sentit, té com a eix central el diàleg, debat i intercanvi de coneixement per al foment de la relació amb la premsa, la ràdio i les televisions catalanes en el context de la pandèmia del coronavirus.

En total, el Cicle de Comunicació Social ha comptat amb quatre formacions en línia sota el títol ‘Com enfortir la relació amb els mitjans de comunicació en temps de Covid-19?’, i han comptat amb periodistes de la secció de Societat de diferents mitjans de comunicació.

Les sessions es dirigeixen a professionals que treballen en departaments de comunicació d’entitats socials i personal tècnic que, tot i no ser experts en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball.

Apunta’t ja a la IV Trobada del Cicle de Comunicació Social!