INSPIRES’18, un espai per compartir experiències innovadores

Experts i professionals de la innovació en l’àmbit social abordaran els reptes i les oportunitats del sector al CosmoCaixa de Barcelona.

La Fundació IReS ha organitzat l’INSPIRES’18, un espai d’inspiració per al sector social que serà acollit al CosmoCaixa de Barcelona. La jornada, de caràcter gratuïta, serà una oportunitat per compartir experiències i generar coneixement entre entitats i professionals al voltant de la innovació social. Experts i professionals d’aquest àmbit de dins i fora de les entitats, enriquiran la Sala Àgora amb propostes per donar resposta a les noves necessitats socials en el Tercer Sector.

D’una banda, el conferenciant i formador Víctor Küppers parlarà de la importància de reconèixer les virtuts individuals i col·lectives per a poder enfortir un projecte innovador dins d’una entitat. Per la seva banda el fundador d’UpSocial, Miquel de Paladella, intervindrà amb la ponència ‘L’èxit d’innovar per transcendir’. Paladella és un emprenedor social que ha treballat amb Ashoka i que, a més de la seva empresa que dona resposta a problemes socials crítics, ha fundat altres organitzacions en el sector de les microfinances i l’educació.

En l’àmbit social, dues intervencions completaran la jornada ‘Reptes i oportunitats de la innovació social’. Alba Fernàndez, coordinadora de conflictologia i violències a la Fundació IReS, presentarà la campanya #TenimUnPla, una iniciativa que té l’objectiu de lluitar contra la violència masclista, vinculada al Projecte Fils.

La segona intervenció estarà liderada per Mayte Cerón, psicòloga sanitària i co-directora de Factor P, un projecte que contribueix a la felicitat de les persones, comunitats, equips i organitzacions, i a la sostenibilitat del món en què vivim. Per més inri, la jornada serà també l’escenari de presentació d’IRESLAB, una plataforma d’innovació social de l’entitat organitzadora que mostrarà com s’inicia la llavor d’una idea en un projecte i el camí que recorre fins a la seva execució.

L’INSPIRES’18 coincideix amb la quarta edició del Memorial Manuel Adroer Iglesias, la finalitat del qual és retre homenatge a qui va ser president de la Fundació IReS durant cinc anys, i qui va apostar per la innovació com a palanca de impulsar projectes socials de qualitat. L’acte se celebrarà el 14 de novembre de 9.30 a 14h.

Font: Xarxanet.org