Inscripcions obertes a la tercera sessió dels Espais de Trobada de l’Àrea de Salut i Comunitat 2022 de la FCVS

L’Associació contra el Càncer Lleida presentarà l’estudi ‘Impacto del cáncer en España: Una aproximación a la inequidad y los determinantes sociales’ i la seva campanya de sensibilització ‘Acuerdo contra el cáncer’

Arriba la tercera sessió dels Espais de Trobada de l’Àrea de Salut i Comunitat 2022 organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). En la trobada, que se tindrà lloc el proper divendres 10 de juny a les 10 h, l’Associació contra el Càncer Lleida presentarà l’estudi ‘Impacto del cáncer en España: Una aproximación a la inequidad y los determinantes sociales’ i la seva campanya de sensibilització Acuerdo contra el cancer.

L’estudi és el primer informe sobre la inequitat del càncer a l’estat espanyol i posa de manifest les desigualtats que agreugen la malaltia. En aquesta línia, la campanya de l’entitat pretén sensibilitzar sobre aquestes diferències i lluitar perquè tothom tingui les mateixes possibilitats de prevenció i els mateixos drets d’accés a tractaments, investigació i ajuda.

Aquesta sessió en línia és una molt bona oportunitat per aprofundir en les desigualtats estructurals en l’àmbit de la salut, una xacra que afecta a totes les persones que s’atenen des del Tercer Sector. També permetrà reflexionar sobre el paper del voluntariat en aquest tema.

Progamació

  1. Breu presentació a càrrec de l’àrea Salut i Comunitat de la FCVS
  2. Ponència ‘L’estudi Impacto del cáncer en España: Una aproximación a la inequidad y los determinantes sociales i la campanya Acuerdo contra el cancer’, a càrrec de la gèrencia de l’Associació contra el Càncer Lleida.  
  3. Debat: El voluntariat pot pal·liar  les desigualtats en salut?

Inscripcions

Per apuntar-vos, cal fer-ho a través del formulari en línia fins al dimecres 8 de juny.

Es prega que aquelles persones que s’hagin apuntat i després no poden participar, avisin escrivint un correu a salut@voluntaris.cat, ja que les dinàmiques de les sessions estan organitzades tenint en compte el nombre de participants.

Què són els Espais de Trobada

Els Espais de Trobada, organitzats per l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS, són trobades temàtiques mensuals entre entitats i centres de salut, de formació i intercanvi horitzontal i sobre temes que proposen les entitats. Aquest any els Espais de Trobada es dediquen a la salut mental en l’acció voluntària.