III Trobada del Cicle de Comunicació Social

Voluntaris.cat celebrarà la tercera sessió virtual del Cicle on periodistes de diferents mitjans i entitats socials es troben per donar més visibilitat al Tercer Sector en l’espai comunicatiu català.

Després d’un breu període de vacances a l’estiu, continua el Cicle de Comunicació Social organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la III Trobada. La tercera sessió anirà a càrrec de la comunicadora i presentadora de Lleida Televisió, Mariví Chacón. Aquesta trobada tindrà lloc el pròxim 22 de setembre de 16 a 17.15h de la tarda. Com la resta de sessions, és un webinar gratuït amb inscripció prèvia, necessària per poder participar en la trobada virtual.

Mariví Chacón és presentadora de Lleida TV amb experiència en mitjans de comunicació des de 1991. Autora del llibre ‘Cosetes d’Ivan’, la comunicadora ha treballat a mitjans com Antena 3, Cadena Dial Lleia o Ràdio Lleida Cadena Ser. A més, de dilluns a divendres presenta el programa ‘Magazín’ on es parla de tota l’actualitat de Lleida.  Durant els darrers anys s’ha especialitzat, per últim, en presentar actes socials d’entitats.

La periodista introduirà la sessió explicant quina és la situació que viu Lleida TV i el territori en l’actualitat en l’àmbit informatiu. Després de compartir com van afrontar la cobertura de la crisi generada per la Covid-19 en l’àmbit social i de les entitats i com ho estan fent ara en l’actual context de rebrots, serà moment per reflexionar sobre els ponts que la pandèmia ha fet néixer entre el Tercer Sector i els mitjans de comunicació.

Chacón es farà ressò del tipus de relació que té Lleida TV amb les entitats i com preveu la televisió local tractar la informació d’actualitat d’àmbit social un cop passat l’estiu. La trobada, doncs, pot ser útil per a les entitats a l’hora de pensar quin és el rol que cerquen els mitjans i com poden fer-ho per millorar el seu paper com a font informativa del sector. Les entitats podran resoldre amb la periodista dubtes al voltant de quina és l’agenda mediàtica actual i com poden trobar l’encaix en un panorama mediàtic marcat per les informacions sobre la Covid-19.

Sobre el Cicle de Comunicació Social

Tercer Sector, mitjans de comunicació i Covid-19. Aquestes són les tres paraules clau que defineixen el primer Cicle de Comunicació Social engegat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), un conjunt de trobades entre periodistes i entitats amb l’objectiu de fer més visible el sector associatiu en l’espai comunicatiu català. El ‘Cicle de Comunicació Social’, en aquest sentit, té com a eix central el diàleg, debat i intercanvi de coneixement per al foment de la relació amb la premsa, la ràdio i les televisions catalanes en el context de la pandèmia del coronavirus.

En total, el Cicle de Comunicació Social està format per cinc formacions en línia. Les quatre primeres se celebren sota el títol  ‘Com enfortir la relació amb els mitjans de comunicació en temps de Covid-19?’, i compten amb periodistes de la secció de Societat de diferents mitjans de comunicació. La cinquena trobada, sota el títol ‘Com potenciar la comunicació externa de la nostra entitat en temps de Covid-19?’, s’enfocarà a la comunicació corporativa de les entitats i oferirà eines per millorar l’impacte de la informació que aquestes difonen en els mitjans.

Les sessions es dirigeixen a professionals que treballen en departaments de comunicació d’entitats socials i personal tècnic que, tot i no ser experts en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball.

Apunta’t ja a la III Trobada del Cicle de Comunicació Social!