Guarda’t la data: 1a Trobada de Voluntariat Penitenciari

La Federació Catalana de Voluntariat Social impulsa aquest acte que tindrà lloc el pròxim 28 d’octubre

Les principals entitats de voluntariat penitenciari sota l’empara de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitzen la 1a Trobada de Voluntariat Penitenciari el pròxim 28 d’octubre a l’edifici de Rosa Sensat. Serà un espai de trobada, formació i reflexió al voltant del voluntariat que es realitza en les entitats que treballen en les presons de Catalunya.

A la sessió es presentarà el nou grup de treball de voluntariat penitenciari i s’oferiran espais per fomentar el coneixement, el debat i el treball en xarxa amb les entitats de l’àmbit. En aquest sentit, se celebraran diferents taules de debat de forma simultània en què s’abordaran les següents temàtiques:

  • Justícia restaurativa i MPAs
  • CIRE i postpresó
  • La percepció social de la presó. Mitjans de comunicació
  • TPS. Relacions amb l’administració. Finançament dels EAP
  • La relació de les persones voluntàries amb les internes
  • Presons i migració

Cada taula estarà dinamitzada per una entitat de l’àmbit penitenciari com l’Associació Cedre, l’OS Santa Lluïsa de Marillac, Justícia i Pau, la Fundació Sant Antoni Abat, la Coordinadora Contra la Marginalitat de Cornellà de Llobregat i la Fundació Marianao.

L’acte serà gratuït, però per assistir-hi caldrà apuntar-s’hi prèviament. L’obertura d’inscripcions començarà la segona setmana del mes de setembre i s’anunciarà a través dels diferents canals de comunicació de la FCVS: web, xarxes socials i butlletins. Estigueu ben atentes!

Mentrestant, ja us podeu anotar la data a l’agenda: 28 d’octubre de 9 h a 14 h a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (avinguda de les Drassanes, 3).