Girona celebra la XXI Setmana del Cor

L’associació Gicor ha organitzat una setmana plena d’activitats per tal de conscienciar a la ciutadania sobre les malalties cardiovasculars i la importància de la prevenció i intervenció contra els factors de risc.

Del 30 de maig al 4 de juny, se celebrarà a Girona la 21a edició de la Setmana del Cor, organitzada per l’associació Gicor. La setmana constarà d’un seguit de xerrades i activitats que giraran entorn de les malalties cardiovasculars. 

L’objectiu de la setmana és conscienciar la ciutadania dels riscos de les principals malalties cardiovasculars i de la importància dels programes de detecció i intervenció contra els factors de risc.

El tret de sortida a les jornades el donarà la conferència del periodista i escriptor Martí Gironell, el dimarts 30 de maig a les 18h a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Una xerrada que tractarà sobre la medicina de l’edat mitjana, que és l’època en què se centren els llibres de l’escriptor i periodista.

programa gicorEl dia 1 de juny es realitzarà, a l’hotel Carlemany,  una projecció d’un vídeo testimonial sobre insuficiència cardíaca que porta per títol “Vides delicades”. Després de la projecció, es farà un debat entre pacients i experts per posar en comú experiències.

A banda, els dies 1 i 2 de juny, la plaça Miquel Santaló acollirà diversos estands on es calcularà el risc coronari dels vianants, s’explicarà el funcionament dels desfibril·ladors i també es comptarà amb la col·laboració d’estudiants de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona.

Finalment, el dissabte 3 de juny tindrà lloc al matí un taller de cuina saludable a l’aula gastronòmica del Mercat del Lleó. Serà el diumenge dia 4 quan tindrà lloc la tradicional caminada per la Vall de Sant Daniel coneguda com la Marxa Gicor.

L’organització ha dissenyat dos recorreguts segons el nivell dels participants per tal d’obrir l’activitat a tot el públic. El primer tram, el més curt, arribarà fins a la Font del Ferro i el segon, el més llarg, arribarà fins al castell de Sant Miquel. L’activitat anirà acompanyada d’un bon esmorzar i un seguit d’obsequis per a tots els participants a la caminada, que posaran el punt final a la Setmana del Cor. Les inscripcions prèvies a la Marxa Gicor es podran realitzar fins al 2 de juny a les 22 h a través d’un correu electrònic a info@gicor.org o al telèfon 972 22 14 69.

Gicor, l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, compta enguany amb el suport del Col·legi de Metges de Girona, el qual se suma a les activitats programades.