Estrenem nou web per donar més visibilitat al voluntariat!

La Federació Catalana de Voluntariat Social impulsa una renovació de la seva pàgina web amb una millora del disseny i de la jerarquització en la informació.

Any nou, web nova. La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) inicia l’any 2021 amb una renovació integral de la seva pàgina web de referència sota el domini de www.voluntaris.cat . Després de celebrar recentment el seu aniversari, la FCVS estrena disseny amb una clara aposta per la usabilitat, la diferenciació de continguts i el disseny responsiu.

En un inici d’any on la pandèmia per la Covid-19 encara no ha donat treva, la FCVS fa una aposta per un nou disseny que presenta amb major claredat les seves activitats. Enguany, es dividiran els seus serveis i activitats en ‘Recursos’ i ‘Projectes’ i ‘Cites Anuals’. Aquesta segmentació permetrà als usuaris i usuàries trobar amb major facilitat allò que busquen, tant si és formació, com si és la borsa de voluntariat o les assegurances ètiques. La principal novetat és que tota la web està enfocada perquè tant ciutadania, com entitats i empreses trobin un espai on la FCVS els pot acompanyar mitjançant aquests recursos i projectes.

El nou portal de referència del voluntariat social a Catalunya permetrà a més visualitzar les darreres notícies publicades a la pàgina principal, així com trobar les agendes de manera ordenada amb el més destacat del mes. Un dels principals canvis, a més, és la pestanya del ‘Suma’t’, un apartat dirigit a voluntariat, entitats i empreses per trobar com pot la FCVS acompanyar-los. Amb tot, la pàgina compta amb una millora en la perspectiva de gènere ja que també s’hi pot accedir mitjançant el domini: www.voluntaries.cat .

A més, la nova pàgina destaca la presència de la FCVS als quatre territoris: Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, amb informació sobre les notícies, agendes i finançament específic de cada àmbit territorial, així com les sessions informatives o les opcions per a poder federar-se per a cadascun dels territoris on hi és present. D’aquesta manera, s’aconsegueix també donar més visibilitat a tota la xarxa d’entitats socials a tot el territori català.

L’estètica, una aposta per les noves tendències

Un dels grans canvis de la nova pàgina web és la seva estètica. Les noves tendències en pàgines web indiquen que s’ha d’apostar per seduir els i les visitants de l’espai a través de la imatge que transmet el portal. D’aquesta manera, en el nou disseny s’ha valorat molt la composició de totes les pàgines internes i s’ha donat prioritat a la imatge.

De la mateixa manera, s’ha apostat per la claredat i per una estructura senzilla, fàcil de seguir per a la persona usuària. Tot això permet una nova imatge de la FCVS, respectant la seva identitat visual corporativa.

Disseny responsiu i altres novetats

Cada cop més les persones usuàries consumeixen dades a través de mòbils, en detriment dels ordinadors fixes. Per aquest motiu, la pàgina s’ha modernitzat amb una estratègia i aposta pel disseny responsiu. Davant de la tendència de visitants a través de dispositius mòbils, resultava imprescindible adaptar la pàgina i el seu disseny perquè tothom pogués accedir des de mòbils, tablets o portàtils.

A més, amb el teletreball i l’auge de les connexions a distància marcats per la pandèmia, aquest replantejament estructural ha sigut  necessari i s’ha apostat per facilitat una pàgina de qualitat per a tothom que accedeixi des de qualsevol dispositiu.

Tanmateix s’ha mantingut l’essència de la pàgina afegint seccions com la de finançament, útil per a entitats que cerquen noves vies per incrementar els seus ingressos. Tot això aquest canvi ve acompanyat d’una feina diària en la gestió de les xarxes socials, amb l’obertura del nou compte d’Instagram per complementar la comunicació digital que fa la FCVS.

Així doncs, tant en l’àmbit web com en la gestió de les xarxes socials, la FCVS esdevé referent en l’àmbit del voluntariat social a Catalunya encetant un nou any on la força i el valor de les persones voluntàries serà més important que mai.