Es busquen 6 llars per l’acollida de jovent migrant no acompanyat

El projecte Acull de l’Associació Punt de Referència iniciarà la seva quinzena edició. El dimarts 10 de setembre a les 18h tindrà lloc la sessió informativa ‘Benvingudes a casa’.  

El proper dimarts 10 de setembre a les 18h l’Associació Punt de Referència obre les portes a totes les persones interessades per a conèixer la quinzena edició del projecte d’acollida de persones joves migrades soles, l’Acull.

El projecte Acull té l’objectiu d’oferir una llar i una xarxa de suport a una persones joves de 18 a 21 anys sense referents familiars propers al territori. Una oportunitat de convivència que, amb els seus 9 mesos de durada, aporta l’acompanyament idoni per a joves amb dificultats d’emancipació al municipi d’arribada i que, sovint, requereixen un acompanyament emocional i educatiu integral.

Per aconseguir-ho el projecte compta amb el compromís de les persones que acullen el jovent i també amb l’acompanyament d’una professional, que té cura i supervisa la relació entre la persona acompanyada i el voluntariat en totes les seves dimensions.

Després d’un curs 2018-19 que ha finalitzat amb èxit les 5 relacions d’acolliment, l’Associació Punt de Referència prepara la propera edició que preveu l’inici del projecte el mes de setembre.

Es busquen persones acollidores

Per tal de donar a conèixer en profunditat l’Acull, l’Associació Punt de Referència ha organitzat ‘Benvingudes a casa’ una conferència informativa que també inclourà el relat de persones acollidores en anteriors edicions. Les inscripcions ja estan obertes.

Dia i hora: dimarts 10 de setembre a les 18h

Lloc: C/Sant Antoni Abat 10, 2n pis (08001 Barcelona)

Inscripcions: voluntariat@puntdereferencia.org