Els 15 vídeos associatius que no et deixaran indiferent

Les campanyes de comunicació i les activitats de les entitats es reforcen sovint amb peces audiovisuals. Us compartim els muntatges de vídeo més especials d’aquest any 2018!

Com treballar la comunicació a les entitats sense ànim de lucre? Hi ha alguns aspectes que s’han de tenir en compte quan s’organitza una activitat, es vol difondre una campanya o simplement s’ha de comunicar una idea a través de mitjans audiovisuals. Durant l’any, diverses entitats acompanyen les seves comunicacions de vídeos que, d’una manera gràfica, senzilla i eficaç, podem compartir una idea en poc temps i amb imatges que transmeten el missatge que realment es vol donar.

En aquest 2018 hi ha hagut diverses campanyes, esdeveniments, actes, informes i festes solidàries que s’han difós mitjançant petits treballs audiovisuals. A www.xarxanet.org, hem recollit els vídeos associatius durant els diferents mesos de l’any. En aquest recull, et mostrem un petit llistat dels 15 vídeos del món de l’associacionisme que no et deixaran indiferent:

 

1. Festa dels 25 anys del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

El diumenge 8 de juliol de 2018, a la plaça del Mar de Barcelona es va celebrar l’acte central del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple!‘. Va començar amb jocs i tallers infantils, que intentaven que els nens i nenes es posessin a la pell dels infants amb esclerosi múltiple perquè jugant aprenien els reptes que suposa la malaltia.

2. Posa’t La Gorra! PortAventura Park 2018

El 12 de maig es va celebrar al PortAventura Park el ‘Posa’t La Gorra’, en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer. La campanya d’AFANOC té l’objectiu de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que sorgeixen a partir del seu diagnòstic.

 

3. Regals solidaris que multipliquen somriures!

El Mercat Social, la plataforma de compra i difusió de productes i serveis elaborats per entitats socials, va engegar la seva nova campanya de Nadal 2018 amb el llançament d’un vídeo i altres accions per sensibilitzar sobre la compra responsable.

4. La Magic Line 2018, mobilització ciutadana de Sant Joan de Déu

La Magic Line de Sant Joan de Déu de Barcelona és la mobilització solidària en benefici de les persones en situació vulnerable. Després de 4 mesos d’accions solidàries dels equips participants, el passat 25 de febrer 13.000 caminadors i 1.000 voluntaris van participar de la caminada solidària.

5. Setmana de la Prevenció del Càncer

Un any més, la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) va organitzar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) del 5 a l’11 de novembre sota el lema ‘Fes de la teva salut, una tradició: menja sa i mou-te!’. L’objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat.

 

6. VI Congrés del Tercer Sector Social

Vídeo de promoció del 6è Congrés del Tercer Sector Social amb informació sobre les entrades i les dates clau. El 6è Congrés del Tercer Sector Social se celebra del 20 al 22 de novembre de 2018 i abordarà les relacions entre el món local i les entitats socials, ‘Desigualtats socials, solucions locals‘.

 

7. II Trobada ‘Canviar l’escola per canviar el món’

La II Trobada d’intercanvi d’experiències educatives va tenir lloc el 2 i 3 de febrer a Barcelona a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. A la II Trobada es van presentar 15 experiències educatives de diferents parts del territori relacionades amb les migracions, el refugi o la justícia climàtica, entre altres.

 

8. El racisme surt de festa – #ÉsRacisme

Vídeo resum de la tercera edició de la ‘Nit de prova’ a Barcelona, un examen als locals d’oci nocturn per identificar possibles discriminacions racistes en l’aplicació del dret d’admissió.

9. Partir de Zero amb el poble gitano

La Fundació Secretariat Gitano va fer el primer vídeo que començava amb visualitzacions negatives (-750.000, pel nombre de persones gitanes que viuen a l’Estat espanyol). L’objectiu del vídeo és fer sensibilització i arribar a zero, un símil del greuge que han de superar milers de gitanos i gitanes que s’enfronten a la discriminació.

 

10. Mobile Social Congress 2018

El Mobile Social Congress va celebrar aquest any la tercera edició. SETEM Catalunya continua fent una aposta per un espai de trobada i de reflexió ciutadana sobre el model de producció i consum de tecnologies de la informació i la comunicació. Un model amb greus impactes socials i ambientals majoritàriament silenciats al Mobile World Congress.

 

11. A Internet quan no pagues, el producte ets tu

És el lema de la campanya, que anima la ciutadania a apostar per les alternatives que s’estan generant des d’iniciatives de l’economia social i solidària i la sobirania tecnològica, impulsada per l’Associació Pangea.

 

12. #NoAfluixisLaLlengua

El vídeo blog de llenguatge no sexista per l’ adolescència ‘No Afluixis La Llengua‘ vol aportar eines metodològiques i continguts per identificar el llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió  a la població jove.

 

13. Campanya ‘Dones amb Drets’

‘Dones amb Drets’ és una campanya per defensar els drets de les dones en situació de tràfic impulsada per l’Associació Genera i 25 organitzacions més. La iniciativa es va donar a conèixer en un acte que va tenir lloc el passat 18 d’octubre, a Barcelona.

 

14. Jornada Zero Food Waste

El dinar Zero Food Waste és una iniciativa de Plataforma Aprofitem els Aliments, una associació formada per persones i entitats lligades a la prevenció del malbaratament alimentari. El dinar es va celebrar el passat 24 de novembre per mostrar com, amb el menjar que es llença, es podia preparar un àpat per a 1000 persones.

 

15. Giving Tuesday, regalant solidaritat a Catalunya

El 27 de novembre es va celebrar el #GivingTuesday, un dia per donar aliments, diners, roba, objectes de segona mà, sang.. El moviment global va fer aquest vídeo per animar a les entitats a publicar els seus projectes.

Font: Xarxanet.org