El Tercer Sector condemna els atacs racistes als centres de menors migrats

La Taula del Tercer Sector Social  exigeix als partits polítics que no facin un ús electoralista de la immigració.

La Taula del Tercer Sector i la PINCAT rebutgen i condemnen els atacs racistes que hi ha hagut en menys d’una setmana en dos centres de menors migrats sols, l’últim el doble atac a Castelldefels.

Les entitats socials mostren la seva preocupació per uns fets que, tot i ser aïllats, qualifiquen de molt greus i intolerables, tractant-se d’agressions a menors. A més, recorden que aquest tipus d’accions violentes (físiques i verbals) i xenòfobes no tenen cabuda en una societat com la nostra, que compta amb un model de convivència basat en el respecte, la diversitat i la tolerància.

En aquest sentit, demanen que no s’estigmatitzin els menors migrats sols i que agents i institucions intensifiquin el treball conjunt de sensibilització i conscienciació sobre les persones migrades i refugiades amb l’objectiu d’aconseguir un canvi de mirada imprescindible sobre el fenomen migratori i deixar fora de la societat aquelles actituds que promouen l’odi i la discriminació.

Des de la Taula s’apel·la a la responsabilitat de les formacions polítiques en aquests moments de precampanya electoral. Per això, exigeix a als partits polítics que no facin un ús electoralista de la immigració per treure un rèdit electoral i els insta a defensar els drets de les persones, sigui quin sigui el seu origen, religió o condició econòmica.

Font: Taula del Tercer Sector