El segell ‘Actius de l’Acord’ reconeix el compromís social de 6 entitats

La Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC) dóna visibilitat a projectes i organitzacions inclusives en l’acte de lliurament organitzat per l’Acord Ciutadà. 

Un total de sis entitats van rebre el passat divendres 7 de juny la distinció ‘Actius de l’Acord’, un segell atorgat per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC) en reconeixement a la tasca dels projectes més compromesos socialment de la ciutat de Barcelona. L’objectiu de la XCAC, que neix de l’Acord Ciutadà, és donar visibilitat i premiar l’esforç d’aquelles organitzacions que treballen activament per promoure el compromís social de la ciutadania.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda de Francesc Barreda, coordinador tècnic de l’Acord Ciutadà, qui va felicitar les entitats que van rebre el distintiu i els membres de la Xarxa. Tot seguit, la referent de la XCAC i tècnica de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Esther Prats, va explicar quins són els seus objectius, entre ells difondre el concepte de ciutadania activa, incrementar la participació ciutadana i donar suport al conjunt d’accions de ciutadania activa.

Prèviament al lliurament dels distintius, cada entitat va poder presentar individualment la seva candidatura. Les entitats reconegudes són:

L’acte, que es va celebrar a la Sala de Plens de la Seu del Districte de l’Eixample, va concloure amb una intervenció de Mireia Dolz, membre de la Comissió de Difusió dels Actius de l’Acord. En la seva intervenció, va animar a altres entitats i projectes a sumar-se a la XCAC i contribuir així a la cohesió social a través del compromís ciutadà. En les seves paraules d’agraïment, també va sol·licitar difusió dels ‘Actius de l’Acord’ en altres espais i xarxes ciutadanes.

Font: Xarxanet.org