El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi a l’AFANOC

La Creu de Sant Jordi també s’ha otorgat a 27 personalitats i 12 entitats més que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

La Generalitat de Catalunya ha decidit guardonar a L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) amb la Creu de Sant Jordi per la seva dedicació i treball amb els infants amb càncer. L’AFANOC va ser constituïda l’any 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncer i de les seves famílies. L’any 2011 l’associació va engegar la Casa dels Xuklis, centre de referència a Europa, on es dóna atenció i acollida a les famílies que han de desplaçar-se pels tractaments. Des de l’AFANOC també es treballa conjuntament amb les unitats d’oncologia i hematologia dels hospitals de referència de Barcelona, amb delegacions de proximitat a Tarragona i a Lleida.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que es pot rebre per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.