El Consell de la Gent Gran de Catalunya publica un manifest davant la situació d’emergència provocada pel coronavirus

El document mostra la preocupació pel moment que s’està vivint, es fa un reconeixement a la tasca dels professionals de la salut i es dona suport a les Administracions públiques perquè dotin els equips sanitaris als centres hospitalaris i residencials de gent gran.

Manifest

Davant la greu situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, i com a representants del Consell de la Gent Gran de Catalunya (CGCC) volem:

– Manifestar la nostra preocupació per les persones de tot el país, en especial per les persones grans, atès que es tracta d’un grup d’edat vulnerable ja que al component d’edat sovint s’hi associen patologies diverses.

– Donar suport a totes les Administracions públiques ( Ajuntaments, Generalitat de Catalunya i Govern de l’Estat ) perquè es doti a tots els equips sanitaris de centres hospitalaris i centres residencials de persones grans, de tots els mitjans i recursos humans, professionals i tècnics imprescindibles per combatre aquesta gran pandèmia.

– Expressar el nostre reconeixement i gratitud a la magnífica tasca que realitzen tots els professionals de la salut i equips d’emergència en aquests dies tan complexos.

Tot i la gravetat del moment que vivim estem convençuts que la nostra generació, que ha viscut tantes situacions difícils, que som una generació de guerra/postguerra, també sortirem d’aquesta cruel pandèmia, i que ho farem molt enfortits.

I per fer-ho hem de saber aprofitar aquests dies en el que estem confinats per fer plans de futur, segur que en trobarem molts i, no deixem que ni l’edat, les malalties, o la situació de l’entorn, ens impedeixin tenir il·lusió de que podem viure en un món millor, on cada un de nosaltres en volem i en podem ser protagonistes.

#Cal cuidar-se molt i no sortir de casa#