El ‘Connecta’t’ de les entitats de Barcelona del maig explora la mentoria social

Punt de Referència i AFEV compartiran les seves experiències en mentoria en una sessió en línia el divendres 3 de maig.

Treballar en xarxa noves maneres d’enfocar els projectes de voluntariat perquè s’adeqüin a les necessitats del moment és un dels eixos prioritaris d’actuació de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) d’aquest any amb les entitats de Barcelona. En aquest sentit, el divendres 3 de maig es farà una sessió dedicada a la mentoria social.

La trobada del ‘Connecta’t’ en el marc d’explorar nous voluntariats es titula ‘Aprofundim en mentoria social’ i serà de les 9.30 a les 11 h i en línia. Per participar-hi i rebre l’enllaç, cal enviar un correu a barcelona@voluntaris.cat

La Coordinadora de Mentoria Social hi aportarà l’expertesa en mentoria, mentre que Marina Montoya, de l’associació Punt de Referència, i Marta Toro, d’AFEV, entitats federades amb programes de mentoria, explicaran les seves experiències, amb èxits i fracassos. Hi haurà espai per a dubtes, fer preguntes, consultes i debat.

El mes de febrer el protagonisme va ser per al voluntariat virtual, amb una sessió amb la participació de Cibervoluntarios, Oncolliga i la Fundació Ajuda i Esperança.

Què és el ‘Connecta’t’?

És l‘espai de trobada i coneixement compartit on es treballen temes d’interès per a les entitats federades de Barcelona i on la gestió del voluntariat és el tema transversal. S’hi treballa buscant les bones pràctiques i fent treball en xarxa, així com oferint (in)formacions, eines i recursos per a desenvolupar la tasca de les entitats de la manera més eficaç i eficient possible. Les sessions s’organitzen fent atenció a necessitats socials del moment i pensant tant en les persones responsables de voluntariat, com en les tècniques de programes o directives d’entitats.