El Celler de Can Roca torna a apadrinar la campanya ‘Cava amb Cor’

La cinquena edició de ‘Cava amb Cor’ es posa en marxa per recollir fons per Càritas Catalunya. És una iniciativa de la Confraria del Cava de Sant Sadurní i l’entitat social, que compta amb el suport d’El Celler de Can Roca, que en són “ambaixadors amb cor”.

La campanya ‘Cava amb Cor’ es va iniciar el 2020, però la col·laboració de la Confraria del Cava Sant Sadurní ve de lluny. Des de fa dotze anys, quan es va començar a celebrar la Nit Solidària del Cava, que aplegava cavistes i empreses al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Aquesta iniciativa solidària va quedar aturada durant la pandèmia de la COVID-19.

Va ser llavors quan diferents cellers que formen part de la Confraria van col·laborar amb els seus caves per treure una marca conjunta sota el nom Cava amb Cor, que és un escumós de gran qualitat que es pot trobar a diferents supermercats i també s’ha convertit en molts casos en un regal d’empresa per a èpoques com ara el Nadal.

La Confraria del Cava destina dos euros per unitat venuda als projectes del Programa de Família i Infància de Càritas. En totes les edicions de la campanya s’han venut més de 36.000 ampolles.

Dimecres es va signar el conveni: hi van participar el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu; el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, i Josep Roca, de la família Roca. Hi van assistir representants de Càritas Diocesana de Girona, perquè, des de fa anys, l’entitat gironina té una especial relació amb la família dedicada a la restauració.

“Estem molt orgullosos de la implicació dels cavistes amb l’acció solidària del ‘Cava amb Cor’ que permet ajudar moltes famílies en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social. Amb ‘Cava amb Cor’ ajudem a donar ressò del missatge de Caritas”, planteja el president de la Confraria, Eduard Sanfeliu. El president de Càritas Catalunya ha agraït el compromís del món del cava amb infants i joves que estan en risc d’exclusió social i que Càritas acompanya a través dels reforços escolars, lliurament de material escolar, ajuda psicològica a les famílies, targetes moneder per comprar bàsics i altres programes.

Per la seva banda, el sommelier d’El Celler de Can Roca i padrí d’aquesta nova edició de ‘Cava amb Cor’, Josep Roca, referma la convicció que la col·laboració és necessària: “Ens agrada col·laborar amb accions solidàries i sostenibles com el ‘Cava amb Cor’, perquè estimar és compartir”.