El Banc dels Aliments augmenta un 30% la demanda

Les consultes sobre ajuda alimentària es multipliquen per quatre
Vuit setmanes després de l’inici del confinament, el Banc dels Aliments continua donant resposta a les moltes necessitats d’alimentació que ha provocat la crisi de la COVID-19. En aquesta emergència social l’alimentació ha passat a ser la principal necessitat, junt amb l’habitatge, per amplis col·lectius de persones en una situació d’extrema vulnerabilitat. Una demanda que es preveu, que amb els actuals indicadors d’activitat econòmica i atur, no pari d’augmentar en els pròxims mesos.
Segons les últimes dades actualitzades del Banc d’Aliments, la demanda de menjar ha augmentat un 30% i les consultes sobre l’ajuda alimentària s’han multiplicat per quatre des de l’inici de l’estat d’alarma. L’entitat ha donat d’alta 46 entitats noves per donar resposta a l’augment de la demanda d’aliments.
A Barcelona, i en col·laboració amb World Central Kitchen i el mateix ajuntament, el Banc dels Aliments ha distribuït més 40 mil àpats cuinats i ara estudia fer extensible la iniciativa a altres localitats de l’àrea metropolitana.
L’activitat al magatzem s’ha  vist reforçada per l’ajuda de més de 150 persones que s’han ofert com a voluntàries. Des del 14 de març, el Banc dels Aliments ja ha repartit 2.850 tones de menjar a través de diferents programes.