El 70% de les persones ateses en els projectes d’ocupació de Creu Roja són dones

Ha atès gairebé 2.500 persones, la meitat en plena crisi del coronavirus

Els equips dels projectes d’ocupació de la Creu Roja a Catalunya han atès en els quatre primers mesos de l’any 2.480 persones, gairebé la meitat en plena crisi del coronavirus i prop d’un 70% dones. Sobretot han ofert informació i orientació a les persones que cerquen feina; formacions en competències bàsiques, transversals i digitals; difusió de recursos audiovisuals o tutories personalitzades de suport, entre altres.

L’any passat aquests projectes de millora de l’ocupabilitat van atendre més de 6.700 persones amb dificultats per accedir al mercat laboral a Catalunya. A causa de la pandèmia, aquests s’han hagut de redefinir i redissenyar cap a activitats d’orientació i capacitació laboral a un format en línia. Perquè cap persona quedi fora de les activitats virtuals per falta d’equipament tecnològic, s’ha realitzat un cens tecnològic entre més de 1.000 persones. Segons les dades obtingudes, el 30% no compta amb cap dispositiu amb connexió a internet. Per això, la Creu Roja ha distribuït 122 taules en préstec. Una altra mesura ha estat disposar totes les formacions en format responsive perquè a través del cens s’ha mostrat que, entre les persones participants amb connexió a internet, el telèfon mòbil és el dispositiu més habitual. En aquest sentit, s’han posat en marxa accions específiques encaminades a trencar la bretxa digital i millorar les competències digitals del 43% de les participants el nivell de les quals d’aquestes competències és bàsic o nul.

La millora de l’ocupabilitat és una de les principals línies de treball del pla Creu Roja Respon enfront de la COVID-19. L’objectiu a dos mesos és atendre més d’1.350.000 persones en situació de vulnerabilitat i població en general a través d’una intervenció integral en els àmbits de la sanitat, la inclusió social i l’emergència. Des de mitjans de març, més de 300 empreses han col·laborat en els projectes d’ocupació de l’entitat.

Font: Creu R0ja Catalunya