ECAS rep una Medalla Olof Palme 2019 per la tasca de les entitats amb joves migrats no acompanyats

El lliurament va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb la intervenció de tres joves que van explicar el seu testimoni.

ECAS va recollir el passat dimarts 5 de novembre una Medalla Olof Palme 2019 per la tasca de les seves entitats en l’acompanyament de joves migrats sols al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El president de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social, Xavier Puig, va rebre el guardó en nom de les organitzacions que treballen amb aquest col·lectiu, acompanyat de tres joves tutelats i extutelats que van compartir amb l’auditori els seus testimonis.

L’Hannane Aoufi, en Mohamed Barrie i la Aya Hajaji van poder narrar les seves històries sota l’atenció del públic assistent. Anna Balletbò, presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, la institució convocant del reconeixement, va fer el lliurament de la medalla en un reconeixement extensiu a les més de 100 entitats que formen part de la federació ECAS.

“Els joves migrats sols estan aquí per compartir amb les nostres comunitats els seus talents i necessiten temps per poder-los mostrar”, va afirmar Xavier Puig en el moment de la recollida del premi. Paral·lelament, la sessió va tenir un altre reconeixement Olof Palme dirigit a l’Associació La Alianza Guatemala, per la seva tasca amb nenes i adolescents en situació de risc, víctimes de violència sexual i tràfic de persones. Carolina Escobar, directora de l’associació, va ser l’encarregada de recollir el premi.

Durant l’acte, Xavier Puig va voler destacar el compromís necessari de governs, ajuntaments, empreses, institucions culturals i de lleure per regularitzar administrativament la situació del jovent no acompanyat. L’acte va estar presidit per Montserrat Ballarín, regidora de comerç, mercats, règim interior i hisenda de l’Ajuntament de Barcelona. ECAS també ha rebut la felicitació i reconeixement de les seves entitats federades i del món social.

Font: Xarxanet.org