Crida de voluntariat per al recompte de persones sense llar a Girona

El dimecres 22 de maig a la nit es comptarà quantes persones dormen als carrers a Girona en una acció promoguda des de l’Ajuntament de la ciutat i el Centre d’Atenció Social La Sopa.

Saber quantes persones dormen al carrer, sigui al ras o arrecerades en entrades d’aparcaments i d’edificis, porxos o caixers automàtics, és l’objectiu d’una acció que promouen des de l’Ajuntament de Girona i el Centre d’Atenció Social La Sopa. Serà la fotografia d’una nit concreta, però servirà per tenir dades de la realitat del sensellarisme a la ciutat i per saber quins serveis són necessaris per atendre-les.

Des de l’Ajuntament es fa una crida a persones que hi participin de forma voluntària. El recompte de persones sense llar es farà el dimecres 22 de maig. Des de l’organització es considera important aglutinar un nombre important de voluntaris i voluntàries perquè es puguin pentinar tots els racons del municipi per fer el recompte. A més del recompte i la localització per saber on són aquestes persones que passen nit i dia al carrer, se’ls farà una enquesta per conèixer la seva situació, tant els motius que els han dut a intentar sobreviure al ras com l’estat de salut, per exemple.

Per tal de poder traslladar tota la informació necessària a les persones que vulguin participar en el recompte, el dia 16 de maig de 19 h a 21 h es farà una petita formació prèvia al recompte al Centre Cívic Pont Major. Per participar-hi cal tenir més de divuit anys i cal fer la inscripció.