Congrés del Centre Europeu del Voluntariat de Tardor 2020

Tindrà lloc del 20 al 23 d’octubre de 2020 a Pàdua i comptarà amb l’assistència de la vocal d’internacional de la FCVS, Carmen Torralva 

El Congrés del Centre Europeu del Voluntariat de Tardor 2020 tindrà lloc del 20 al 23 d’octubre de 2020 a Pàdua, Capital Europea del Voluntariat 2020  La FCVS hi assistirà a través de la seva vocal d’internacional, Carmen Torralva.

El Congrés, que  constarà  dels següents esdeveniments: reunió de la junta del CEV, visites culturals, Assemblea General del CEV, visita d’estudi EVCCC (Comunitat Europea de Candidats a ser Capital Europea del  Voluntariat), seminari ‘Voluntaris com a força de la solidaritat en temps de crisi’, presentacions de les candidatures a ser Capital Europea del Voluntariat 2022 i conferència ‘Teixir la solidaritat junts’.

El Congrés del CEV de Voluntariat de Tardor 2020 compta amb el suport del programa Europe for Citizens i del municipi de Pàdua. Hi participaran persones voluntàries i representants d’organitzacions de la societat civil, municipis i institucions de la UE.

És podrà participar-hi en línia i fora de línia. La data límit per inscriure’s és l’1 d’octubre de 2020.

Programa

21 d’octubre

  • 10.30 a 13.30 h – Visites culturals opcionals

  • 14.00 a 18.00 h – Assemblea General CEV

21 – 23 d’octubre 

  • 13.30 h – Visita d’estudi EVCCC

22 d’octubre

  •  10.00 h a 17.00 h – Seminari ‘Els voluntaris com a força solidària en temps de crisi’ (Part del projecte VOCIS Europe for Citizens)

  • 19.00 a 21.30 h – Presentacions de candidats a EV Capital 2022 (Gdańsk, Gorizia, Izmir i Madrid)

23 d’octubre

  • 09.00 a 12:00 h – Conferència “Cosint la solidaritat junts”

  • 13:00 a 18:00 h – Sortides o visites culturals opcionals

Seminari ‘Els voluntaris com a força solidària en temps de crisi’

El seminari presentarà el projecte VOCIS i explorarà el valor real del voluntariat durant la crisi. Investigadors universitaris, persones voluntàries, participants i sòcies del projecte VOCIS compartiran les seves experiències abans que els participants registrats s’uneixin a grups de treball per explorar els diferents aspectes més a fons.

El projecte finançat per Europa per als ciutadans ‘VOCIS’ (Volunteers as a Force of Solidarity in Times of Crisis) connecta diferents organitzacions que treballen en el desenvolupament del voluntariat i crea un espai per compartir idees i opinions sobre el paper dels voluntaris durant els temps de crisi.
El seminari serà en línia, obert al públic a Pàdua i disponible a la transmissió en directe.

La conferència ‘Cosir la solidaritat junts’

L’acte, amb el suport del programa Europa per als ciutadans, compartirà estratègies per combatre l’estigmatització i la discriminació envers els immigrants, els refugiats i altres grups desfavorits i exclosos.

Serà un espai dinàmic i interactiu on les persones voluntàries podran explicar què és per a ells cosint solidaritat, quines iniciatives o estratègies han utilitzat per combatre l’estigmatització i la discriminació; com han integrat immigrants, refugiats i altres minories a les seves comunitats mitjançant el voluntariat; i com pensen que podem mostrar solidaritat i aturar l’estigmatització a l”Era de les notícies false'”.

La conferència serà en línia i oberta a un públic limitat a Pàdua.