Compte enrere per al ‘Mulla’t!’ per l’esclerosi múltiple

Us podeu apuntar a fer voluntariat en alguna de les piscines que faran el salt conjunt per recollir fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple o a fer el salt a la piscina i fer un donatiu.

Compte enrere per al ‘Mulla’t!’ per l’esclerosi múltiple. La majoria de piscines que s’han apuntat aquest any al tradicional salt comunitari per recollir fons per investigar la malaltia i alhora sensibilitzar sobre la realitat que viuen els persones que la pateixen es mobilitzen el diumenge 14 de juliol.

Hi ha més de cinc-centes piscines que faran l’acció solidària i els fons que es recullin es destinaran a promoure els serveis de neurorehabilitació i suport a les persones amb esclerosi múltiple i també a impulsar la investigació. El llistat de piscines apuntades al ‘Mulla’t!’ es va actualitzant al web de l’entitat organitzadora. Es calcula que a Catalunya hi ha unes nou mil persones que tenen la malaltia neurodegenerativa.

Les piscines necessiten persones voluntàries per organitzar el salt del ‘Mulla’t!’ i per vendre els productes solidaris. Pots omplir el formulari o també consultar directament quina piscina et cau més a prop per fer l’acció voluntària a l’espai ‘Voluntariat en un clic’ de la FCVS.

A Barcelona, l’acte central es farà al Club Natació Atlètic Barceloneta i, entre altres actuacions, hi haurà el músic Ramon Gener que tocarà una peça musical en directe a dins de la piscina amb Els Messengers i la coral Mas Gospel. Com és habitual, tant a Barcelona com en altres municipis del país, hi haurà persones famoses i representants de les diferents institucions i del món de la política que donaran suport a l’acte solidari. Les padrines de l’edició són la nedadora Ona Carbonell i l’exjugadora de bàsquet Laia Palau.

Pel que fa a les comarques gironines, l’acte central de la iniciativa solidària tindrà lloc el diumenge 14 de juliol, a les 12 h, a la piscina municipal de la Devesa, i comptarà amb la participació del Cor Empordà Gospel Choir, que cantarà una versió de la cançó ‘Llença’t’, dels Lax’n’Busto.

Una de les novetats de cada any és el cartell. En aquesta edició és obra de la dissenyadora gràfica i il·lustradora Maite Niebla i conté un fons marí amb cavalls i estrelles de mar, corall i peixos amb la paraula ‘Mulla’t!’ amb forma de cor. Representa la solidaritat de les persones que hi participen. Altres dissenyadores de la imatge del Mulla’t per l’esclerosi múltiple en els últims anys han estat Marta Bellvehí, Anna Grimal i Judit Canela.

Com es pot participar en el ‘Mulla’t’?

Fer voluntariat en una de les piscines participants

Comprar un dels productes solidaris: tovalloles, samarretes, ventalls, bosses…

Participar en un dels reptes proposats. N’hi ha molts per triar!

Fer un donatiu