Comença el període de la renda, l’oportunitat de marcar la casella ‘X Solidària’

Permet destinar un 0,7% dels impostos de la declaració de la renda a causes socials sense cost econòmic.

L’11 d’abril s’inicia el període de la renda a Espanya i les persones contribuents podran fer la seva declaració fins al proper 30 de juny, període en què també tindran l’oportunitat de fer un gest completament altruista: marcar la casella “X Solidària” i destinar un 0,7% dels seus impostos a causes socials sense cost econòmic. Aquest gest és molt senzill, ja que només cal cercar i marcar -abans de confirmar l’esborrany- la casella 106 d’Activitats d’Interès Social si es fa la declaració de la renda per la web o en paper, o bé marcar el botó de ‘Finalitats Socials’ a la secció d’assignació tributària si es fa a través de l’app.

Quan es marca la casella solidària de la renda es contribueix a que milions de persones en situació de vulnerabilitat -davant d’un context de crisi social, econòmic i sanitari cada vegada més inestable- puguin seguir endavant. Persones en situació de pobresa i/o exclusió social, persones grans, dones, famílies, persones amb discapacitat, infància… són alguns dels col·lectius que es beneficien d’aquesta solidaritat ciutadana sense que tingui, a més, cost per a la persona contribuent, ja que no pagarà més ni se’l tornarà menys en la renda. Per això les ONGs, un any més, demanen a les persones contribuents que se sumin, ja que, tot i que cada vegada més persones ho fan, només el 53% marca la casella “X Solidària” a la seva renda, un total d’11.733.662 persones davant dels 22.025.006 de persones declarants.

Per aquest motiu, les entitats socials s’uneixen a la seva campanya de la “X Solidària” perquè el 47% de les persones que encara no la marquen a la seva renda ho facin, i així aconseguir sumar 704 milions d’euros que anirien destinats a ajudar les persones que més ho necessiten. En el seu missatge, dirigit a aquest 47% de persones que no marca la casella 106 de fins socials (bé perquè deixen en blanc la seva assignació o bé perquè marquen exclusivament la casella de l’Església Catòlica), se’ls vol recordar que fer-ho no té cost econòmic i que, si ja marquen la casella de l’Església, marcant-la al costat de la casella 106 de Fins Socials o “X Solidària”, l’ajut no es divideix, sinó que se suma, destinant un 1,4% dels impostos a projectes socials. Per això, sigui el que sigui el que mou a ajudar, marcar la casella “X Solidària” és una forma segura que l’ajuda arribi, construint una societat on no es deixi ningú enrere